Σταϊκούρας: Δεν είναι εφικτή πλήρης και καθαρή έξοδος από τα μνημόνια

Σταϊκούρας: Δεν είναι εφικτή πλήρης και καθαρή έξοδος από τα μνημόνια Facebook Twitter
(EUROKINISII/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
0

"Η πλήρης και καθαρή έξοδος από τα μνημόνια είναι επιθυμητή αλλά δεν είναι εφικτή" τονίζει ο τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στην Εφ.Συν. ο κ. Σταϊκούρας, η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει νέα μέτρα λιτότητας (πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις και μεγάλη μείωση αφορολόγητου) για μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, έχει δεσμευτεί σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια μετά το 2018, ενώ η υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων για τη ρύθμιση του χρέους όχι μόνο έχει μετατεθεί για μετά το καλοκαίρι, αλλά θα γίνει στο βαθμό που αυτό κριθεί τότε αναγκαίο από τους θεσμούς και θα συνοδευτεί από κάποιον αυστηρό μηχανισμό επιτήρησης και εποπτείας.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis, ο κ. Σταϊκούρας επαναλαμβάνει τη θέση της ΝΔ για πλήρη διερεύνησή της, "με απόλυτη προσήλωση στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο των νόμων και με αυστηρή τήρηση, από όλους της νομιμότητας στη διαδικασία αναζήτησης της αλήθειας" ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "με τακτικισμούς, δεν αφήνει τη Βουλή να ασκήσει πλήρως τα καθήκοντά της".

Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο στόχος της ΝΔ είναι να αποτελέσει την ορθολογική επιλογή μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας, διαβεβαιώνοντας ότι "ακόμα και με αυτοδυναμία, θα αναζητήσει τις μέγιστες δυνατές κοινωνικές συναινέσεις και πολιτικές συνεννοήσεις".

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM