ΥΠΕΞ: Η ΝΔ δεν εξέφρασε καμία ανησυχία κατά την ενημέρωσή της για την ΠΓΔΜ

ΥΠΕΞ: Η ΝΔ δεν εξέφρασε καμία ανησυχία κατά την ενημέρωσή της για την ΠΓΔΜ Facebook Twitter
SOOC
0

Το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη χθεσινή ενημέρωση από τον Νίκο Κοτζιά για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να επιδείξει «επιτέλους» σοβαρότητα και υπευθυνότητα. 


«Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι τα όσα ανακοινώνει η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με την ενημέρωση που της παρέσχε ο υπουργός Εξωτερικών το απόγευμα της 4ης Απριλίου, για άλλη μία φορά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» τονίζει στην ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του υπουργού.

Ο κ. Κουμουτσάκος επισήμαινε νωρίτερα πως η ανησυχία της ΝΔ έχει ενταθεί μετά την ενημέρωση, τονίζοντας ότι τυχόν λύση θα πρέπει να ανταποκρίνεται πλήρως σε συγκεκριμένες προϋποθέσεις που συνδέονται με τις «εύλογες ευαισθησίες των Ελλήνων».

Το ΥΠΕΞ επικαλείται τα πρακτικά που τηρήθηκαν κατά την χθεσινή ενημέρωση του Τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου, υπογραμμίζοντας ότι η αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας «δεν εξέφρασε ουδεμία επιφύλαξη ή ανησυχία» κατά την ενημέρωσή της και έκανε μόνο επιβοηθητικά σχόλια.

Το υπουργείο εκτιμά πως οι σχετικές ανακοινώσεις της ΝΔ γίνονται για την εξυπηρέτηση εσωκομματικών σκοπιμοτήτων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Να ομονοούμε στα προφανή, η αντιπολίτευση επενδύει σε επαναστατική γυμναστική

Αποσαφήνισε ότι η διαφύλαξη της τάξης παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ η συντήρηση και ο καθαρισμός του μνημείου στο Άμυνας
LIFO NEWSROOM