No.1

Μουσική στη Μικρή Επίδαυρο

Μουσική στη Μικρή Επίδαυρο Facebook Twitter
0

Μουσική στη Μικρή Επίδαυρο Facebook Twitter

Την αρχή θα κάνει η πολύ δημοφιλής και αγαπητή στο ελληνικό κοινό Νατάσσα Μποφίλιου στις 4 και 5 Ιουλίου. Με κλίση εξαρχής στο «έντεχνο», προσθέτει τώρα στο βιογραφικό της μια δουλειά που ταιριάζει στη φωνή και την ιδιοσυγκρασία της, έναν κύκλο μελοποιημένης, από τον Άγγελο Τριανταφύλλου, ποίησης μείζονων Ελλήνων δημιουργών (Σολωμός, Καβάφης, Σεφέρης, Σαραντάρης, Πολυδούρη, Σκαρίμπας, Ουράνης, Λειβαδίτης, Ασλάνογλου κ.ά) με κοινό θεματολογικό άξονα το τέλος της νεότητας και τίτλο «Επικίνδυνη ηλικία». Για την πρώτη παρουσίαση αυτής της δουλειάς συμπράττει με 15μελή κλασική ορχήστρα και μεικτή χορωδία.

Μουσική στη Μικρή Επίδαυρο Facebook Twitter

Το επόμενο Σαββατοκύριακο στη σκηνή θα βρεθεί ο Vassilikos με μια συναυλία που φέρει τον τίτλο «Sunday Cloudy Sunday». Και μόνο ο τίτλος αυτής της συναυλίας αρκεί για να παραπέμψει στην αριστουργηματική «Συννεφιασμένη Κυριακή» του Βασίλη Τσιτσάνη και, ταυτόχρονα, να υπαινιχθεί μια ανατρεπτική προσέγγιση του πολύτιμου υλικού που μας κληροδότησε ο μεγάλος αυτός «κλασικός» του λαϊκού μας τραγουδιού. Φυσικά, το εγχείρημα ανήκει στον Βασιλικό που, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά ζωντανά τον ομώνυμο δίσκο του, μας ξανασυστήνει εμβληματικά τραγούδια του Τσιτσάνη – με τον ιδιαίτερο τρόπο του και την καθοριστική συμμετοχή της Δήμητρας Γαλάνη και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, αλλά και του Βασίλη Τριανταφυλλόπουλου στα πλήκτρα και του Νίκου Μαυρίδη στο ηλεκτρικό βιολί.

Μουσική στη Μικρή Επίδαυρο Facebook Twitter

Τελευταία στη σκηνή της Μικρής Επιδαύρου δύο εξέχοντα πρόσωπα, δυο εμβληματικές παρουσίες στον χώρο του λαϊκού τραγουδιού. Ο Δημήτρης Μπάσης και η Γιώτα Νέγκα σε μια κοινή συναυλία με τίτλο «Το Τραγούδι του Μετανάστη». Τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της ελληνικής τραγουδοποιίας, η μετανάστευση και η ξενιτιά ενέπνευσαν τoυς δημιουργούς όχι μόνο του δημοτικού τραγουδιού αλλά και του ρεμπέτικου, του λαϊκού, του έντεχνου. Από αυτή την πλούσια και πικρή παρακαταθήκη αντλούν το υλικό τους οι δύο καταξιωμένοι και πολύ σπουδαίοι τραγουδιστές, ο Δημήτρης Μπάσης και η Γιώτα Νέγκα. Σε μια εποχή κατά την οποία η έννοια του «ξένου» και της μετανάστευσης επαναπροσδιορίζονται, η μουσική τους παράσταση ανατρέχει, μέσα από μεγάλα τραγούδια Ελλήνων δημιουργών, στoν ήχο και τον στίχο του ξεριζωμού, έτσι όπως έχουν αποτυπωθεί τα τελευταία εκατό χρόνια.

Επικίνδυνη ηλικία

Ένα μουσικό έργο του Άγγελου Τριανταφύλλου, που ερμηνεύει η Νατάσσα Μποφίλιου.

4-5 Ιουλίου

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Vassilikos

Sunday Cloudy Sunday

11-12 Ιουλίου

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Δημήτρης Μπάσης & Γιώτα Νέγκα

Το τραγούδι του μετανάστη

18-19 Ιουλίου

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Μουσική
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Akylas

Οι Αθηναίοι / Akylas: «Τραγουδώ για τα άτομα που δεν χωράνε σε νόρμες»

Ο νεαρός μουσικός από τις Σέρρες πέρασε πολλές απογοητεύσεις μέχρι να καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να κερδίσει την αγάπη του κόσμου. Από τις κουζίνες, την πίστα του κρουαζιερόπλοιου και τη μουσική στον δρόμο μέχρι την Αυστρία και τώρα στη Eurovision, η πορεία ήταν μεγάλη και δύσκολη. Ο Akylas αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
M. HULOT
Μάριος Βεάνος: «Έπαιρνα το ντέφι, ανέβαινα στο τραπέζι και γινότανε χαμός»

Queer History / Μάριος Βεάνος: «Έπαιρνα το ντέφι, ανέβαινα στο τραπέζι και γινότανε χαμός»

Ένας θρύλος της νύχτας που άφησε εποχή στα σκυλάδικα της ελληνικής περιφέρειας. Τόσο που ο Θάνος Αλεξανδρής τού αφιέρωσε ολόκληρο κεφάλαιο στο βιβλίο «Αυτή η νύχτα μένει».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η πτώση του Χούλιο Ιγκλέσιας: Πώς ο διάσημος τραγουδιστής χάθηκε στο δικό του Τρίγωνο των Βερμούδων

Μουσική / Η πτώση του Χούλιο Ιγκλέσιας: Πώς χάθηκε στο δικό του Τρίγωνο των Βερμούδων

Ο πιο διάσημος Ισπανός τραγουδιστής πέρασε τα τελευταία 40 χρόνια κρυμμένος σε επαύλεις. Πλέον, λόγω κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση και σωματεμπορία, η ιδιωτική του ζωή βγαίνει στο φως.
THE LIFO TEAM