Περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση με ομιλία Τσίπρα

Περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση με ομιλία Τσίπρα Facebook Twitter
0

Ξεκινάει σήμερα στις 11:00 το πρωί στην Πάτρα το 9ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ, με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το συνέδριο, το οποίο οργανώνουν η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, θα πραγματοποιηθεί στο νέο λιμάνι της πόλης και εντάσσεται στον κύκλο των περιφερειακών συνεδρίων, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής».

Βασικός σκοπός του συνεδρίου είναι η αναλυτική διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της Δυτικής Ελλάδας, ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της, στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Ειδικότερα, μέσω της διαβούλευσης που θα γίνει, θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής», αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σηματοδοτώντας τη μετάβαση της περιοχής, στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης.

Οι σημερινές εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου θα ξεκινήσουν με ομιλία του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, ενώ θα προηγηθούν χαιρετισμοί του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν με συνεδρίες για την υγεία, την παιδεία, την έρευνα, την αναπτυξιακή πολιτική, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Στις συνεδρίες είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας, Κώστας Φωτάκης, ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Οι εργασίες θα κλείσουν με μια ειδική θεματική συνεδρία για το νέο παραγωγικό πρότυπο και την έξοδο από την κρίση, στην οποία θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου θα συνεχιστούν με συνεδρίες για την διοικητική ανασυγκρότηση, τις δημόσιες υπηρεσίες, τις ψηφιακές υποδομές, την κοινωνική πολιτική, τις εργασιακές σχέσεις, την αλληλέγγυα οικονομία, την αγροτική ανάπτυξη, την ενέργεια, τις υποδομές, το περιβάλλον, την δημόσια περιουσία, την πολιτιστική κληρονομιά, τον τουρισμό και τον αθλητισμό.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί στις 19:30 το βράδυ με ομιλία πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα έχουν προηγηθεί χαιρετισμοί του προέδρου περιφερειακής ένωσης δήμων Δυτικής Ελλάδας και δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου και του περιφερειάρχη, Απόστολου Κατσιφάρα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΛΑΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / «Θέλει να γυρίσει τη χώρα δεκαετίες πίσω - Είναι αμετανόητος» η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα

«Τα αποκαλυπτήρια του ιδιωτικού κόμματος Τσίπρα με το όνομα ΕΛΑΣ, πιστοποίησαν πόσο παλιό είναι αυτό που πολυδιαφημίζεται εδώ και μήνες ως ‘νέο'» τονίζει το ΠΑΣΟΚ
THE LIFO TEAM
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Πολιτική / Φλωρίδης για Μαρινάκη - Δημητριάδη: Εάν κάποιος καταδικαστεί, θα πάει φυλακή

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε σχετικά με το θερμό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του πρώην γενικού γραμματέα του Μεγάρου Μαξίμου στον τελικό της Euroleague
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Πολιτική / Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για το κόμμα Τσίπρα: Το βίντεο-έκπληξη με μουσική Κραουνάκη και το μυστικό όνομα

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, αναμένεται να απευθύνει έκκληση σε «όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» να δηλώσουν συμμετοχή στο «νέο ταξίδι», υπογράφοντας την ιδρυτική του Διακήρυξη
THE LIFO TEAM
GREXIT PLAN B ΑΛΒΑΝΙΑ

Πολιτική / Το plan b της Ευρώπης για το Grexit με την ονομασία «Κωδικός Αλβανία» - Οι συνέπειες στο εθνικό νόμισμα

«Θα υπήρχε πείνα, ούτε να αγοράσουμε πετρέλαιο για τα πολεμικά μας πλοία στο Αιγαίο δεν θα είχαμε» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
THE LIFO TEAM