Η NASA μετέτρεψε selfies του Curiosity σε ένα εντυπωσιακό αυτοπορτραίτο

Η NASA μετέτρεψε selfies του Curiosity σε ένα εντυπωσιακό αυτοπορτραίτο Facebook Twitter
NASA/JPL-Caltech/MSSS
0

H NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό αυτοπορτραίτο του Curiosity, το οποίο δημιούργησε από δεκάδες selfies που τραβήχτηκαν από το εξερευνητικό όχημα.

Η φωτογραφία δείχνει το Curiosity, στο κέντρο του σκονισμένου αρειανού τοπίου, με το όρος Σαρπ να φαίνεται στο παρασκήνιο. Επίσης είναι ορατός ο κρατήρας Γκέιλ.

Η λήψη των φωτογραφιών έγινε από μία μικρή κάμερα προσαρμοσμένη στον ένα ρομποτικό βραχίονα του Curiosity. Δεκάδες φωτογραφίες τραβήχτηκαν για να δημιουργηθεί αυτό το εντυπωσιακό μωσαϊκό.

Τα καινούρια στιγμιότυπα προέρχονται από την τελευταία στάση του Curiosity στην περιοχή.

 

Το Curiosity προσεδαφίστηκε στον Κόκκινο πλανήτη στις 6 Αυγούστου 2012. Πέρα από τη φωτογράφηση του ανάγλυφου, το ρομπότ αναλύει επίσης δείγματα χώματος από τον Άρη, χρησιμοποιώντας γι' αυτό τον σκοπό το όργανο SAM (Sample Analysis at Mars), το οποίο μέσα σε ένα μικρό φούρνο θερμαίνει τα δείγματα στους 800 βαθμούς Κελσίου.

Η διαστημική υπηρεσία ετοιμάζεται να στείλει το επόμενο όχημα στον Άρη, ένα ρομποτικό γεωλόγο με το όνομα InSight. Η απογείωση σχεδιάζεται να γίνει το Μάιο από την Καλιφόρνια.

Πηγή: NASA

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ