Πού θα φας τις πιο εξωτικές σούπες στην Αθήνα;

Πού θα φας τις πιο εξωτικές σούπες στην Αθήνα; Facebook Twitter
Φανταστικές σούπες που μας ταξιδεύουν μακρυά
0

Ένα πιάτο ζεστή σούπα είναι ίσως ο ορισμός του comfort food. Πρόκειται για ένα φαγητό που κρύβει στοργή, μας ζεσταίνει και δεν είναι καθόλου παράξενο που στο μυαλό μας το έχουμε συνδέσει με κάτι που μας δίνει δύναμη και μας κάνει καλό.

Εκτός, λοιπόν, από τις δικές μας φανταστικές παραδοσιακές σούπες ‒την κοτόσουπα αυγολέμονο, την κρεατόσουπα, τη φασολάδα ή τη σούπα με φακές‒, τελευταίως ο ουρανίσκος μας φαίνεται να ψάχνει και για πιο κοσμοπολίτικες γεύσεις που μας ταξιδεύουν μακριά. Συχνά και σε άλλες ηπείρους.

Latin American Food

Ανάμεσα στα tacos και στα burritos, στο νεοαφιχθέν Latin American Food ξεχωρίζει και η σούπα Canja. Κάπως καυτερή, αρκετά υγιεινή, σου αφήνει την αίσθηση της πληρότητας. Με απλά λόγια, σε χορταίνει.
Κολοκοτρώνη 14, 211 4116666

 

Πού θα φας τις πιο εξωτικές σούπες στην Αθήνα; Facebook Twitter
Η σούπα του Rouan Thai.

Rouan Thai

Ακόμα κι αν δεν πεθαίνεις για σούπες, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την πιο παραδοσιακή ταϊλανδέζικη, την tom yam, στο Rouan Thai του Πειραιά. Είναι καυτερή, ξινή και αρωματική μαζί, κάτι που κάνει τον εγκέφαλο να τρελαίνεται. Στην ουσία πρόκειται για ζωμό και κομματάκια κοτόπουλου που αρωματίζονται με χυμό από λάιμ, φύλλα καφίρ και λεμονόχορτο, ενώ η γεύση ενισχύεται με τις φρέσκες καυτερές πιπεριές.
Νοταρά 131, Πειραιάς, 210 4294494

Los Loroς

Στο Los Loroς η σούπα ονομάζεται ajiaco και είναι μια παραδοσιακή κολομβιανή σούπα με κοτόπουλο, πατάτα, guascas (φύλλα ενός λουλουδιού που θυμίζει χαμομήλι), sour cream, αβοκάντο και φυλλαράκια από φρέσκο κόλιαντρο. Έχει ένα πολύ ξεχωριστό άρωμα και γεύση που δεν θυμίζει καμία από τις γεύσεις που έχουμε συνηθίσει.
Ξενοφώντος 14 & Νίκης, Αθήνα, 210 3243232.

 

Πού θα φας τις πιο εξωτικές σούπες στην Αθήνα; Facebook Twitter

Feyrouz

Στη Feyrouz ζητάς μια ανατολίτικη μαχλούτα. Στην ουσία πρόκειται για μια βελουτέ σούπα από ζωμό κοτόπουλου, κόκκινη φακή, κολοκύθα και καρότο που συνδυάζεται ωραία με μάραθο και κύμινο. Τη σερβίρουν σε χάρτινο ποτηράκι και μπορείς να την πιεις στο ποτήρι, που λένε.
Καρόρη 23 & Αγάθωνος,213 0318060

Ρώτα τον Υπεύθυνο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ