Πού θα φας τις πιο εξωτικές σούπες στην Αθήνα;

Πού θα φας τις πιο εξωτικές σούπες στην Αθήνα; Facebook Twitter
Φανταστικές σούπες που μας ταξιδεύουν μακρυά
0

Ένα πιάτο ζεστή σούπα είναι ίσως ο ορισμός του comfort food. Πρόκειται για ένα φαγητό που κρύβει στοργή, μας ζεσταίνει και δεν είναι καθόλου παράξενο που στο μυαλό μας το έχουμε συνδέσει με κάτι που μας δίνει δύναμη και μας κάνει καλό.

Εκτός, λοιπόν, από τις δικές μας φανταστικές παραδοσιακές σούπες ‒την κοτόσουπα αυγολέμονο, την κρεατόσουπα, τη φασολάδα ή τη σούπα με φακές‒, τελευταίως ο ουρανίσκος μας φαίνεται να ψάχνει και για πιο κοσμοπολίτικες γεύσεις που μας ταξιδεύουν μακριά. Συχνά και σε άλλες ηπείρους.

Latin American Food

Ανάμεσα στα tacos και στα burritos, στο νεοαφιχθέν Latin American Food ξεχωρίζει και η σούπα Canja. Κάπως καυτερή, αρκετά υγιεινή, σου αφήνει την αίσθηση της πληρότητας. Με απλά λόγια, σε χορταίνει.
Κολοκοτρώνη 14, 211 4116666

 

Πού θα φας τις πιο εξωτικές σούπες στην Αθήνα; Facebook Twitter
Η σούπα του Rouan Thai.

Rouan Thai

Ακόμα κι αν δεν πεθαίνεις για σούπες, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την πιο παραδοσιακή ταϊλανδέζικη, την tom yam, στο Rouan Thai του Πειραιά. Είναι καυτερή, ξινή και αρωματική μαζί, κάτι που κάνει τον εγκέφαλο να τρελαίνεται. Στην ουσία πρόκειται για ζωμό και κομματάκια κοτόπουλου που αρωματίζονται με χυμό από λάιμ, φύλλα καφίρ και λεμονόχορτο, ενώ η γεύση ενισχύεται με τις φρέσκες καυτερές πιπεριές.
Νοταρά 131, Πειραιάς, 210 4294494

Los Loroς

Στο Los Loroς η σούπα ονομάζεται ajiaco και είναι μια παραδοσιακή κολομβιανή σούπα με κοτόπουλο, πατάτα, guascas (φύλλα ενός λουλουδιού που θυμίζει χαμομήλι), sour cream, αβοκάντο και φυλλαράκια από φρέσκο κόλιαντρο. Έχει ένα πολύ ξεχωριστό άρωμα και γεύση που δεν θυμίζει καμία από τις γεύσεις που έχουμε συνηθίσει.
Ξενοφώντος 14 & Νίκης, Αθήνα, 210 3243232.

 

Πού θα φας τις πιο εξωτικές σούπες στην Αθήνα; Facebook Twitter

Feyrouz

Στη Feyrouz ζητάς μια ανατολίτικη μαχλούτα. Στην ουσία πρόκειται για μια βελουτέ σούπα από ζωμό κοτόπουλου, κόκκινη φακή, κολοκύθα και καρότο που συνδυάζεται ωραία με μάραθο και κύμινο. Τη σερβίρουν σε χάρτινο ποτηράκι και μπορείς να την πιεις στο ποτήρι, που λένε.
Καρόρη 23 & Αγάθωνος,213 0318060

Ρώτα τον Υπεύθυνο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ