Νέες συλλήψεις Ερντογάν για «προπαγάνδα» χρηστών στα social media

Νέες συλλήψεις Ερντογάν για «προπαγάνδα» χρηστών στα social media Facebook Twitter
SOOC
0

Οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει από χθες 91 πρόσωπα ως ύποπτα ότι έκαναν «τρομοκρατική προπαγάνδα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της επίθεσης που διεξάγει η Άγκυρα εναντίον μιας κουρδικής πολιτοφυλακής στη Συρία, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

 

Οι συλλήψεις αυτές πραγματοποιούνται ενώ οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει σε ολόκληρη τη χώρα σαρωτική επιχείρηση εναντίον χρηστών του Ίντερνετ που είναι ύποπτοι ότι διανέμουν περιεχόμενα ευνοϊκά για τους κούρδους μαχητές.

Σήμερα 23 πρόσωπα συνελήφθησαν στη Σμύρνη, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Τσερκέζ Αϊντεμίρ, μετέδωσε το Ανατολή.

Εξάλλου από χθες Δευτέρα 17 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, 9 στην Άγκυρα και δεκάδες άλλοι σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εκτός από τις συλλήψεις, χθες άρχισε έρευνα σε βάρος τεσσάρων βουλευτών του HDP που κάλεσαν σε διαδήλωση κατά της επίθεσης στη Συρία.

Η αστυνομία εμπόδισε την Κυριακή την πραγματοποίηση δύο διαδηλώσεων κατά της επιχείρησης, τη μία στην Κωνσταντινούπολη, όπου συνελήφθησαν επτά άτομα, και την άλλη στο Ντιγιάρμπακιρ.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιτηρούνται αυστηρά στην Τουρκία, η οποία κατατάσσεται τακτικά πρώτη μεταξύ των χωρών που ζητούν την απόσυρση περιεχομένων από το Twitter.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) εξέφρασαν σε ανακοίνωση την ανησυχία τους για την παρουσία τουλάχιστον πέντε δημοσιογράφων μεταξύ των προσώπων που έχουν συλληφθεί από χθες.

«Αυτός ο νέος καταιγισμός προπαγάνδας, η εντατικοποίηση του κυνηγιού των επικριτικών φωνών και η απουσία συζήτησης για τη στρατιωτική επιχείρηση καταδεικνύουν τον βαθμό της κατάλυσης του πλουραλισμού στην Τουρκία», τονίζει ο Γιόχαν Μπιρ, υπεύθυνος του γραφείου Ανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM