#MeToo και στο Κογκρέσο: Γυναίκες μέλη των Δημοκρατικών θα ντυθούν με μαύρα όταν ο Τραμπ εκφωνήσει την ομιλία του

#MeToo και στο Κογκρέσο: Γυναίκες μέλη των Δημοκρατικών θα ντυθούν με μαύρα όταν ο Τραμπ εκφωνήσει την ομιλία του Facebook Twitter
Η Jackie Speier από το Κόμμα των Δημοκρατικών είναι επικεφαλής του κινήματος #MeToo στο Κογκρέσο.
1

Πολλές γυναίκες, βουλευτίνες και γερουσιαστίνες του Δημοκρατικού Κόμματος στο αμερικανικό Κογκρέσο, θα ντυθούν στα μαύρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας για την Κατάσταση του Έθνους που θα εκφωνήσει ο Αμερικανός πρόεδρος την 30η Ιανουαρίου, σε μια πρωτοβουλία με στόχο να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους προς τις γυναίκες θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των διασήμων, ανδρών και γυναικών, που επέλεξαν το μαύρο χρώμα για την εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών την Κυριακή, η βουλευτής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζάκι Σπίιερ παρότρυνε, μέσω μηνύματος στο Twitter, τις συναδέλφους της από το Δημοκρατικό και Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, να ντυθούν στα μαύρα, ως ένδειξη συμπαράστασης για τα θύματα «του Χόλιγουντ, της πολιτικής, των ενόπλων δυνάμεων, του ακαδημαϊκού κόσμου κ.α».

Η ετήσια ομιλία του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ενώπιον των δύο σωμάτων του Κογκρέσου αποτελεί ευκαιρία για την αντιπολίτευση να στείλει τα δικά της μηνύματα συμβολικού χαρακτήρα.

Για παράδειγμα, τον περασμένο χρόνο, περίπου 40 γυναίκες μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος ντύθηκαν στα λευκά, το χρώμα που συμβολίζει την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, στον απόηχο της Πορείας των Γυναικών που είχε οργανωθεί μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια