Με το βλέμμα στραμμένο στις κρίσιμες εκλογές του 2018 οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Με το βλέμμα στραμμένο στις κρίσιμες εκλογές του 2018 οι Ευρωπαίοι ηγέτες Facebook Twitter
0

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν το βλέμμα στραμμένο στις κρίσιμες εκλογές του 2018, καθώς πρόκειται για ένα έτος γεμάτο εκλογικές αναμετρήσεις σε διάφορα επίπεδα.

Σύμφωνα με την ευρωπαική ιστοσελίδα Euractiv, θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές σε Ρωσία, Φινλανδία, Τσεχία, Ιρλανδία, Κύπρο, βουλευτικές εκλογές σε Ιταλία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Σουηδία και Λετονία, ενώ θα διενεργηθούν δημοτικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία και περιφερειακές εκλογές στη Γερμανία.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι αναμένεται η ανανέωση της θητείας, για τέταρτη φορά, του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ και η Ιταλία θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο της προσοχής στις εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει πετύχει την επάνοδο στην ιταλική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας τη νίκη του κεντροδεξιού συνασπισμού στις περιφερειακές εκλογές στη Σικελία, οι οποίες αποτελούν ένδειξη για τις βουλευτικές εκλογές της επόμενης άνοιξης.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Ιταλία, εάν οι δημοσκοπήσεις επαληθευτούν, οι εκλογές θα οδηγήσουν σε ένα ιδιαίτερα κατακερματισμένο τοπίο που θα απαιτήσει συμφωνίες. Ακόμη και αν το Κίνημα Πέντε Αστέρων προηγηθεί με 30% (έναντι 20% για το Δημοκρατικό Κόμμα), θα μπορούσε να ξεπεραστεί από ένα δεξιό συνασπισμό της Forza Italia, της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά και του εξαιρετικά συντηρητικού Fratelli d'Italia.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM