Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ: Χτυπάω κόκκινο συναγερμό για τον κόσμο μας

Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ: Χτυπάω κόκκινο συναγερμό για τον κόσμο μας Facebook Twitter
0

Σε συναγερμό υπέρ της Ειρήνης καλεί, με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο γγ του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες.

Μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γκουτέρες επισημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η ανησυχία για τα πυρηνικά όπλα, την κλιματική αλλαγή, τις ανισότητες και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και για την άνοδο του εθνικισμού και της ξενοφοβίας.

Καλεί μάλιστα τους ηγέτες όλου του κόσμο σε Ενότητα για ένα κόσμο πιο ασφαλή, για τον τερματισμό των πολέμων και το ξεπέρασμα του μίσους. «Η ενότητα είναι ο δρόμος μας. Το μέλλον μας εξαρτάται από αυτή» τονίζει ο κ. Γκουτέρες, ευχόμενος σε όλον τον κόσμο «ειρήνη και υγεία το 2018».

Το πλήρες μήνυμα του κ. Γκουτέρες

Αγαπητές φίλες και φίλοι σε όλο τον κόσμο,

Ευτυχές το Νέο Έτος. Όταν είχα αναλάβει τα καθήκοντά μου πριν από ένα χρόνο, είχα κάνει έκκληση το 2017 να είναι ένα έτος ειρήνης. Δυστυχώς ο κόσμος ακολούθησε την αντίθετη κατεύθυνση.

Την Πρωτοχρονιά του 2018 δεν απευθύνω μία έκκληση. Χτυπώ τον συναγερμό, έναν κόκκινο συναγερμό για τον κόσμο μας.

Οι διαμάχες έχουν γίνει βαθύτερες και νέοι κίνδυνοι έχουν εμφανιστεί. Η παγκόσμια ανησυχία για τα πυρηνικά όπλα είναι η μεγαλύτερη από την εποχή του ψυχρού πολέμου. Η κλιματική αλλαγή κινείται ταχύτερα από εμάς. Οι ανισότητες μεγαλώνουν. Γινόμαστε μάρτυρες τρομερών παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο εθνικισμός και η ξενοφοβία βρίσκονται σε άνοδο.

Καθώς ξεκινά το 2018, κάνω έκκληση για ενότητα. Πιστεύω πραγματικά ότι μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας πιο ασφαλή. Μπορούμε να σταματήσουμε τους πολέμους, να ξεπεράσουμε το μίσος και να προστατέψουμε τις κοινές μας αξίες. Μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνο ενωμένοι.

Καλώ τους ηγέτες παντού στον κόσμο να κάνουν την ακόλουθη πρωτοχρονιάτικη ευχή: Να μικρύνουν τις διαφορές. Να γεφυρώσουν το χάσμα. Να ξαναχτίσουν την εμπιστοσύνη ενώνοντας τους ανθρώπους γύρω από έναν κοινό σκοπό.

Η ενότητα είναι ο δρόμος μας. Το μέλλον μας εξαρτάται από αυτή. Σας εύχομαι ειρήνη και υγεία το 2018.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Διεθνή / Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την οικονομία και τι σημαίνει για τους Αμερικανούς

Οι τελευταίοι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι οι δασμοί του Προέδρου Τραμπ προκαλούν αύξηση των τιμών και μειώνουν τα πραγματικά εισοδήματα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πολιτικές του Ρεπουμπλικανών.
LIFO NEWSROOM
Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Διεθνή / Το μυστικό κανάλι που χρησιμοποιούν Ρωσία και Ουκρανία για να ανταλλάσσουν αιχμαλώτους πολέμου

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι τεταμένες την παραμονή της συνόδου κορυφής Πούτιν-Τραμπ, ωστόσο οι δύο χώρες έχουν καταφέρει να ανταλλάξουν περισσότερους από 10.000 στρατιώτες, κάτι σχεδόν ανήκουστο στον σύγχρονο πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Διεθνή / Γιατί ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στην Ουκρανία

Η στρατηγική αναγέννησης του ρωσικού στρατού και πώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν αξιοποιεί την οικονομική ανθεκτικότητα και την κινητοποίηση για να αλλάξει την κατεύθυνση του πολέμου στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Διεθνή / Χιροσίμα, Ναγκασάκι - 80 χρόνια μετά: Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον καρκίνο από την ακτινοβολία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως τα περιστατικά καρκίνου από την ακτινοβολία των βομβών στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι θα σκοτώσουν λιγότερο από το 1% των επιζώντων. Αναλυτικά αποτελέσματα 80 χρόνια μετά τις επιθέσεις.
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Διεθνή / Ουκρανία: Προβλήματα στρατηγικής και διοίκησης στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει αυξανόμενα στρατηγικά προβλήματα και απογοήτευση στο στρατό της, καθώς η παραδοσιακή σοβιετική ιεραρχία δημιουργεί αχρείαστες απώλειες και μειώνει το ηθικό των στρατευμάτων. Η αναγκαία αλλαγή στρατηγικής και διοίκησης είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
LIFO NEWSROOM
Πως η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Διεθνή / Πώς η μουσική επηρεάζει τη στρατηγική πολυτελών οίκων όπως η Dior και η Gucci

Η μουσική και τα τραγούδια αναδεικνύουν την κουλτούρα των πολυτελών μαρκών. Από τη διάσημη επιτυχία "Dior" μέχρι την ανάκαμψη της Gucci, αναλύουμε πώς η μουσική επηρεάζει τις πωλήσεις και τις στρατηγικές των μεγάλων οίκων
LIFO NEWSROOM