Σε «συναγερμό» ΗΠΑ, Αυστραλία και Ευρώπη για πιθανό χτύπημα την Πρωτοχρονιά

Σε «συναγερμό» ΗΠΑ, Αυστραλία και Ευρώπη για πιθανό χτύπημα την Πρωτοχρονιά Facebook Twitter
0

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ και την Αυστραλία ενόψει της Πρωτοχρονιάς και υπό τον φόβο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος όπως έχουν προειδοποιήσει μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ήδη πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και δη στη Γερμανία έχουν μετατραπεί σε φρούρια με έκτακτα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για τυχόν τρομοκρατική επίθεση.

Στις ΗΠΑ, το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης της Νέας Υόρκης (NYPD) ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας για τους εορτασμούς του Νέου Έτους στην Τάιμς Σκουέρ.

Η αστυνομία παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στην εξωτερική περίμετρο της Τάιμς Σκουέρ για να διασφαλίσει ότι όσοι περιμένουν να εισέλθουν στο σημείο των εκδηλώσεων θα είναι προστατευμένοι από τα κινούμενα οχήματα.

Επιπροσθέτως, το αστυνομικό τμήμα και οι δυνάμεις επιβολής του νόμου θα αυξήσουν τον αριθμό των παρατηρητηρίων σε όλη την Τάιμς Σκουέρ.

Κάθε χρόνο, περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώνονται στην Τάιμς Σκουέρ για να παρακολουθήσουν την αλλαγή του χρόνου.

Στην εκδήλωση λαμβάνονταν ανέκαθεν αυστηρά μέτρα ασφαλείας και την φετινή χρονιά η αστυνομία έχει πολλούς λόγους να βρίσκεται σε επιφυλακή έπειτα από αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μανχάταν.

Αυτή θα είναι μια από τις καλύτερα αστυνομούμενες και προστατευόμενες εκδηλώσεις, ένας από τους ασφαλέστερους χώρους σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο επίτροπος του NYPD Τζέιμς Ο'Νιλ.

Στις 11 Δεκεμβρίου τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας ανατίναξε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία κοντά στην Τάιμς Σκουέρ σε ώρα αιχμής. Στις 31 Οκτωβρίου οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 12 τραυματίστηκαν όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία θα επιστρατεύσει επιπλέον αστυνομικούς και θα λάβει επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς αυτό το σαββατοκύριακο όπου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν στο κεντρικό Σίδνεϊ, δημοφιλές για το εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, περιλαμβανομένων των δυνάμεων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, αστυνομικών σκύλων και έφιππων αστυνομικών, θα αναπτυχθούν στην πόλη και σε ολόκληρη την πολιτεία.

Το επίκεντρο θα είναι η δημόσια ασφάλεια, το έγκλημα που συνδέεται με την κατανάλωση αλκοόλ και η αντικοινωνική συμπεριφορά, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας της πολιτείας Τζεφ Λόι.

Το Σίδνεϊ φημίζεται ως ο πρώτος προορισμός για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ισραηλινές επιθέσεις σε σχολεία στη Γάζα «αποτελούν στρατηγική», λέει ο Guardian

Διεθνή / Οι ισραηλινές επιθέσεις σε σχολεία στη Γάζα «αποτελούν στρατηγική», λέει ο Guardian

Αποκαλύψεις του Guardian δείχνουν πως σειρά ισραηλινών επιθέσεων σε σχολεία-καταφύγια στη Γάζα ήταν μέρος στρατιωτικής στρατηγικής - Πάνω από 120 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά. Διεθνής ανησυχία και καταδίκες
LIFO NEWSROOM
Τούρκος σεισμολόγος: Είναι από τα μέρη που μπορούν να δώσουν σεισμούς 8 Ρίχτερ

Διεθνή / Τούρκος σεισμολόγος: Είναι από τα μέρη που μπορούν να δώσουν σεισμούς 8 Ρίχτερ

Από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, ένα 14χρονο υπέστη σοβαρότατη κρίση πανικού και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Μάκρης, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Σύσταση για καθολική απαγόρευση των διεθνών υιοθεσιών μετά από αποκαλύψεις για κακοποιήσεις και απάτες

Διεθνή / Σουηδία: Σύσταση για καθολική απαγόρευση των διεθνών υιοθεσιών μετά από αποκαλύψεις για κακοποιήσεις και απάτες

Έκθεση ανεξάρτητης επιτροπής κάνει λόγο για εμπορία παιδιών και παραβίαση δικαιωμάτων – Συγγνώμη και στήριξη στους υιοθετημένους ζητούν οι ερευνητές
LIFO NEWSROOM