Καταστροφικό πέρασμα της τροπικής καταιγίδας από τις Φιλιππίνες - Σχεδόν 200 νεκροί, 150 αγνοούμενοι (UPD)

Καταστροφικό πέρασμα της τροπικής καταιγίδας από τις Φιλιππίνες - Σχεδόν 200 νεκροί, 150 αγνοούμενοι (UPD) Facebook Twitter
Φωτό: EPA/JEOFFREY MAITEM
0

Σχεδόν 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 70.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας του καταστροφικού περάσματος της τροπικής καταιγίδας Τεμπίν, που σαρώνει από χθες το νότιο τμήμα των Φιλιππίνων, κυρίως τη νήσο Μιντανάο.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των αρχών σήμερα, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 182 έναντι 133 προηγουμένως. Επιπλέον, τουλάχιστον 150 άνθρωποι αγνοούνται.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, 70.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους, εκ των οποίων οι 50.000 βρήκαν καταφύγιο στα κέντρα υποδοχής των αρχών.

Καταστροφικό πέρασμα της τροπικής καταιγίδας από τις Φιλιππίνες - Σχεδόν 200 νεκροί, 150 αγνοούμενοι (UPD) Facebook Twitter
Φωτό: EPA/JEOFFREY MAITEM

Οι περισσότερες σοροί ανασύρθηκαν σήμερα από τα νερά του ποταμού Σαλόγκ στο Μιντανάο, όπου η καταιγίδα Τεμπίν προκάλεσε κατακλυσμιαίες πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν του επιτέθηκε ένας κροκόδειλος στο δυτικό τμήμα του αρχιπελάγους, στη νήσο Παλαουάν, ενώ επιχειρούσε να δέσει το σκάφος του ενόψει της άφιξης των ακραίων καιρικών φαινομένων, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης Σαπάντ, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, τον Ράντο Σαλβασιόν, τα πτώματα που ανέσυραν οι αρχές στο Σαλόγκ προέρχονταν από την περιοχή Σαλβαντόρ.

Επιπλέον, 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο ορεινό χωριό Νταλάμα, κοντά στην πόλη Τουμπόντ.

«Η στάθμη του ποταμού ανέβηκε και η πλειονότητα των σπιτιών (στη Νταλάμα) παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Το χωριό εξαφανίστηκε» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκέρι Παράμι, της αστυνομίας του Τουμπόντ.

Καταστροφικό πέρασμα της τροπικής καταιγίδας από τις Φιλιππίνες - Σχεδόν 200 νεκροί, 150 αγνοούμενοι (UPD) Facebook Twitter
Φωτό: EPA/JEOFFREY MAITEM
 

Αστυνομικοί, στρατιώτες κα εθελοντές συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και με φτυάρια προσπαθούν να εντοπίσουν τους ανθρώπους που έχουν καταπλακωθεί από όγκους λάσπης και να απομακρύνουν τα χαλάσματα σε αυτό το αγροτικό χωριό, με πληθυσμό 2.000 κατοίκους, πρόσθεσε ο Γκέρι Παράμι.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν επίσης διακοπές στην ηλεκτροδότηση και το δίκτυο τηλεπικοινωνιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP - Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM