No.1

Μια Αμερικανίδα η επόμενη επικεφαλής της Unicef

Μια Αμερικανίδα η επόμενη επικεφαλής της Unicef Facebook Twitter
0

Μια Αμερικανίδα, η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID), προτάθηκε για τη θέση της επικεφαλής της Unicef, του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, έγινε σήμερα γνωστό από τον ΟΗΕ.

Η Ενριέτα Φορ, ηλικίας 69 ετών, αναμένεται να διαδεχθεί τον Άντονι Λέικ που κρατούσε τα ηνία του Ταμείου από το 2010.

Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα της Φορ, την οποία επέλεξε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ένας εκπρόσωπος τύπου του ΟΗΕ ανέφερε ότι η Αμερικανίδα έχει εργαστεί στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ όπως και σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς κατά τη διάρκεια της καριέρας της που μετρά πάνω από 40 χρόνια.

Εκτός της διεύθυνσης της USAID, η 69χρονη είχε επίσης αναλάβει τον τομέα της διεθνούς βοήθειας στους κόλπους του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Σήμερα εργάζεται ως διευθύνουσα σύμβουλος της Holsman International, ενός βιομηχανικού και χρηματοπιστωτικού ομίλου.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες δεσμεύτηκε, μόλις ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές του έτους, ότι θα προχωρήσει στον διορισμό γυναικών σε θέσεις ευθύνης στους κόλπους του ΟΗΕ. Προς το παρόν μόλις το ¼ των θέσεων εργασίας καταλαμβάνουν γυναίκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM