Γερμανία: Εκβιασμό προς την εταιρία DHL και όχι τρομοκρατική ενέργεια αφορούσε το δέμα

Γερμανία: Εκβιασμό προς την εταιρία DHL και όχι τρομοκρατική ενέργεια αφορούσε το δέμα Facebook Twitter
ΕPA
0

Απόπειρα εκβιασμού προς την ταχυδρομική εταιρία DHL και όχι τρομοκρατικής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσνταμ αφορούσε το ύποπτο πακέτο που παραδόθηκε την περασμένη Παρασκευή σε φαρμακείο της περιοχής και είχε ως αποτέλεσμα την εκκένωση της υπαίθριας αγοράς.


Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Βρανδεμβούργου Καρλ-Χάιντς Σρέτερ, είναι σαφές ότι η απειλή, «με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα», δεν στρεφόταν εναντίον της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Πότσνταμ, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας Χανς Γιουργκ Μέρκε έκανε λόγο για υπόθεση «ληστρικού εκβιασμού» προς την εταιρία DHL με απαίτηση για πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Επισήμανε ακόμη ότι οι έρευνες αφορούν τόσο τον εκβιασμό όσο και την απόπειρα πρόκλησης έκρηξης, καθώς, όπως είπε, αν το πακέτο είχε εκραγεί, θα μπορούσε να είχε προκαλέσει σοβαρότατους τραυματισμούς. Ο ίδιος εξήγησε ότι στο σημείο, όπου πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έρευνα, εντοπίστηκε σημείωμα με γραμμωτό κώδικα QR, ο οποίος αποκάλυπτε τον εκβιασμό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Διεθνή / Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Αμερικανικές εταιρείες όπως η Microsoft, η Alphabet Inc., η IBM και η Amazon, αλλά και Caterpillar, Rada, HD Hyundai, Volvo, Airbnb, Booking.com, Drummond,Barclays, BP είναι μεταξύ των εταιρειών που αναφέρει στην έκθεσή της η ειδική εισηγήτρια για τη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Διεθνή / Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Οι 12 ένορκοι τον απάλλαξαν για τρεις από τις πέντε σοβαρότερες κατηγορίες - Ο Κομπς γονάτισε, έκρυψε το πρόσωπό του και προσευχήθηκε, τρέμοντας, με το άκουσμα της ετυμηγορίας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Διεθνή / Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Ειδικοί στο διεθνές δίκαιο εκτιμούν ότι η χρήση τέτοιου πυρομαχικού, παρά την επιβεβαιωμένη παρουσία αμάχων – μεταξύ των οποίων παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι – είναι σχεδόν βέβαιο ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ενδέχεται να συνιστά έγκλημα πολέμου
LIFO NEWSROOM