Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είναι όμηρος του Πάνου Καμμένου

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είναι όμηρος του Πάνου Καμμένου Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Βουλή με αφορμή την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μιλώντας στην Βουλή, ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, ταιριάζουν στο ήθος αλλά κατέληξε ο ένας όμηρος του άλλου.

«Χωρίς Καμμένο, ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πως δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, θα πάει στις εκλογές και κατά την εκτίμησή μας θα συντριβεί», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι δεμένος στο κατάρτι σαν άλλος Οδυσσέας, αλλά δεμένος με τον κ. Καμμένο.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, σε οποιαδήποτε κανονική χώρα, ο Πρωθυπουργός θα είχε καθαιρέσει τον υπουργό τουλάχιστον μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. «Κύριε Τσίπρα, μήπως σας εκβιάζει ο κ. Καμμένος ότι θα ρίξει την κυβέρνηση;» συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για κοινοβουλευτική πλειοψηφία συγκάλυψης, που, όπως είπε, έχει απορρίψει κάθε αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.


Σε ό,τι αφορά τη σύμβαση πώλησης των βλημάτων, ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε, μεταξύ άλλων, τον κ. Τσίπρα: Γιατί εμπλέξατε έναν μεσάζοντα, γιατί υπεγράφη η συμφωνία με τον συγκεκριμένο μεσάζοντα που ενέχεται σε παραβάσεις, υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει συμφωνία και αν υπάρχει γιατί δεν έχουν πιστωθεί 66 εκατ. στα δημόσια ταμεία;

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Αφήστε τη δικαιοσύνη να ερευνήσει την υπόθεση, σταματήστε να παρεμβαίνετε στο έργο της, είπε.


Καταλήγοντας, μίλησε για ανήθικη κυβέρνηση, λέγοντας πως «τα καθεστώτα όπως το δικό σας πέφτουν με πάταγο και πληρώνουν ακριβά τις ζημιές που προκάλεσαν».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM