Σάλος στην Κύπρο για πρόστιμο 250 ευρώ σε παππού που έκλεψε κοτόπουλο για το διαβητικό εγγόνι του

Σάλος στην Κύπρο για πρόστιμο 250 ευρώ σε παππού που έκλεψε κοτόπουλο για το διαβητικό εγγόνι του Facebook Twitter
0

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κυπριακή κοινή γνώμη η επιβολή προστίμου 250 ευρώ, από δικαστήριο, σε 70χρονο παππού, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή αναγκάστηκε να κλέψει ένα κοτόπουλο αξίας 6.40 ευρώ, από υπεραγορά στη Λάρνακα, για να δώσει φαγητό στο διαβητικό εγγόνι του.


Ο ηλικιωμένος εξήγησε στο δικαστήριο ότι αναγκάστηκε να κλέψει το κοτόπουλο, επειδή είχε καθυστερήσει να σταλεί η σύνταξή του και δεν είχε χρήματα για να αγοράσει φαγητό στο εγγόνι του, που βρίσκεται υπό την προστασία του.

«Ήταν μια στιγμή ντροπής για μένα. Αναγκάστηκα και έκλεψα, γιατί δεν πληρώθηκα τη σύνταξή μου. Λυπόμουν να μείνει νηστικό το παιδί» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο δικαστήριο ο ηλικιωμένος, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν συγκινήθηκε από την τραγική κατάσταση του ηλικιωμένου.


Το περιστατικό συνέβη σε γνωστή υπεραγορά της Λάρνακας και τον 70χρονο αντιλήφθηκε υπάλληλός της. Πολίτες καλούν σε μποϊκοτάζ της συγκεκριμένης υπεραγοράς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.


Με ανακοίνωσή του ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, αναφέρει ότι δεν ήρθε εις γνώση του, η υπόθεση κλοπής από συνταξιούχο.

«Ουδέποτε τέθηκε ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για οδηγίες και ουδέποτε ζητήθηκε η μη δίωξη ή η αναστολή ποινικής δίωξης, έτσι ώστε να μπορούσε ο ίδιος να έχει γνώση και να ασκήσει οποιανδήποτε διακριτική ευχέρεια στην υπόθεση της κλοπής από συνταξιούχο μικρής αξίας τροφίμου από υπεραγορά», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται παράλληλα ότι «η ευκολία με την οποία ασκείται κριτική στη Νομική Υπηρεσία και στον Γενικό Εισαγγελέα, χωρίς γνώση των γεγονότων, είναι αξιοσημείωτη».

Επίσης, σημειώνεται ότι «η άσκηση ποινικής δίωξης, λόγω της φύσης του αδικήματος, έγινε από την Αστυνομία κατόπιν απαίτησης του διευθυντή της υπεραγοράς».


Ο Γενικός Εισαγγελέας θα ζητήσει από τον πρόεδρο Αναστασιάδη να δώσει χάρη στον συνταξιούχο, ενώ θα ζητήσει και διαγραφή του προστίμου.

πηγή: ΑΠΕ/ ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ