Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Αλ-Χαρίρι παραιτήθηκε σήμερα αιφνιδιαστικά.

Την ανακοίνωση της παραίτησής του την έκανε μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος, τονίζοντας πως το κλίμα στον Λίβανο μοιάζει με τις συνθήκες που επικρατούσαν πριν από την δολοφονία του πατέρα του. Ακόμη, άσκησε κριτική εις βάρος του Ιράν και της Χεζμπολάχ και τόνισε ότι θεωρεί πως υπάρχει «σχέδιο δολοφονίας του».

«Ζούμε σε ένα κλίμα παρεμφερές με την ατμόσφαιρα που επικρατούσε πριν από την δολοφονία του μάρτυρα Ραφίκ αλ-Χαρίρι», είπε αναφερόμενος στον πατέρα του. «Εχω αντιληφθεί το κρυφό σχέδιο κατά της ζωής μου», πρόσθεσε.

Στην ανακοίνωση της παραίτησής του ο Χαρίρι είπε ότι το Ιράν «χάνει από την ανάμειξή του στις υποθέσεις του αραβικού κόσμου» και τόνισε ότι ο Λίβανος θα «υψώσει το ανάστημά του, όπως έκανε και στο παρελθόν» και θα «κόψει τα χέρια που δόλια απλώνονται πάνω του».


Ο Χαρίρι έγινε πρωθυπουργός του Λιβάνου στα τέλη του περασμένου χρόνου μετά την πολιτική συμφωνία με βάση την οποία την προεδρία της χώρας ανέλαβε ο Μισέλ Αούν, ο οποίος είναι σύμμαχος της Χεζμπολάχ. Η Χεζμπολάχ κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της χώρας, αλλά οι δεσμοί της με το Ιράν και η υποστήριξή της προς τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ έχουν προκαλέσει την οργή πολλών Λιβανέζων.

Ο Χαρίρι επισκέφθηκε τη Σαουδική Αραβία, έναν πολιτικό εχθρό του Ιράν και της Χεζμπολάχ δύο φορές την περασμένη εβδομάδα, όπου είχε συνάντηση με τον πρίγκιπα-διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους


Το τηλεοπτικό δίκτυο al-Jadeed, που εδρεύει στη Βηρυτό, μετέδωσε ότι η ανακοίνωση της παραίτησής του βιντεοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε από την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Διεθνή / Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα απορρίψει το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, ωστόσο ο υπουργός 'Αμυνας Μπόρις Πιστόριους τάχθηκε πρόσφατα υπέρ της επανεισαγωγής της
NEWSROOM
Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Διεθνή / Οι single γυναίκες αγοράζουν πιο εύκολα σπίτι από τους single άνδρες- Γιατί συμβαίνει αυτό

Δημοσίευμα του The Hill ερευνά το γεγονός ότι οι single γυναίκες στις ΗΠΑ αποκτούν κατοικία με περισσότερη ευκολία από τους single άνδρες, παρά το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα
NEWSROOM
IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Διεθνή / IDF για Ράφα: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε και να εξαλείφουμε κάθε απειλή κατά των Ισραηλινών πολιτών»

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι «4 όλμοι εκτοξεύθηκαν από την περιοχή της Ράφα προς το ισραηλινό έδαφος, μετά τις σειρήνες που ήχησαν στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ»
NEWSROOM
«Κλάδος ελαίας» από τον πρίγκιπα Χάρι στη βασιλική οικογένεια, χωρίς ανταπόκριση

Διεθνή / «Κλάδος ελαίας» από τον πρίγκιπα Χάρι στη βασιλική οικογένεια, χωρίς ανταπόκριση

Κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του πρίγκιπα Χάρι για τους Αγώνες Invictus Games - Θα συναντηθεί ο βασιλιάς Κάρολος με τον μικρότερο γιο του;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ