Τρεις νεκροί από τις ταραχές στην Κένυα - Αναβάλλονται για το Σάββατο οι εκλογές σε τέσσερις περιφέρειες

Τρεις νεκροί από τις ταραχές στην Κένυα - Αναβάλλονται για το Σάββατο οι εκλογές σε τέσσερις περιφέρειες Facebook Twitter
EPA/DAI KUROKAWA
0

Στους τρεις ανέρχονται οι νεκροί από τις ταραχές που σημειώθηκαν σήμερα στην Κένυα, στο περιθώριο των προεδρικών εκλογών τις οποίες μποϊκοτάρει η αντιπολίτευση, σύμφωνα με νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές.


Ένας νεαρός, που έφερε τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι, υπέκυψε στην παραγκούπολη Ματάρε του Ναϊρόμπι, ανέφερε ο διευθυντής νοσοκομείου Ντίκενς Οσίμπα. Σε ανακοίνωση της αστυνομίας εξάλλου σημειώνεται ότι στο Χόμα Χέι, σε συγκρούσεις με αστυνομικούς, σκοτώθηκε άλλος ένας άνδρας.


Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για έναν νεκρό, έναν υποστηρικτή της αντιπολίτευσης που έπεσε νεκρός στο Κισούμου, επίσης σε συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία.


Συνολικά, τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις ταραχές αυτές, εκ των οποίων οι δέκα από σφαίρες. Η κατάσταση ορισμένων τραυματιών κρίνεται πολύ σοβαρή. Παράλληλα, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχτηκε μια πέτρα στο πρόσωπο, σε συγκρούσεις στην πόλη Ογιούγκις, στη δυτική Κένυα.


Η κατάσταση στο Κισούμου παραμένει τεταμένη. Οι διαδηλωτές έχουν στήσει οδοφράγματα από κλαδιά δέντρων, πέτρες και καλώδια μέσα και γύρω από την πόλη. Τα καταστήματα κατέβασαν ρολά και οι δρόμοι ερήμωσαν.


Η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι τα εκλογικά τμήματα έχουν ανοίξει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αλλά η ψηφοφορία εμποδίστηκε σε ορισμένες περιοχές, λόγω των ταραχών. Για τον λόγο αυτό, η ψηφοφορία αναβάλλεται για το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου, στις περιφέρειες Χόμα Χέι, Κισούμου, Μιγκόρι και Σιάγια – όλες βρίσκονται στη δυτική Κένυα, το προπύργιο της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία θέλει να μπει στο αμυντικό ταμείο της ΕΕ - Κατέθεσε αίτημα για το SAFE

Διεθνή / Η Τουρκία θέλει να μπει στο αμυντικό ταμείο της ΕΕ - Κατέθεσε αίτημα για το SAFE

Η Τουρκία υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα SAFE της Ε.Ε., που χρηματοδοτεί την άμυνα των κρατών-μελών - Τι απαντά η Κομισιόν, ποιες είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες και πώς μπορεί να αποκλειστεί η Άγκυρα
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Σφαίρες με «αντιφασιστικά» και «υπέρ των τρανς» μηνύματα βρέθηκαν στο όπλο του δράστη

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Σφαίρες με «αντιφασιστικά» μηνύματα βρέθηκαν στο όπλο του δράστη

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: στο όπλο του δράστη βρέθηκαν σφαίρες με χαραγμένα ιδεολογικά μηνύματα - Οι αρχές ερευνούν το εύρημα, ενώ η υπόθεση πυροδοτεί έντονη συζήτηση για την πολιτική βία στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: «Όχι» της Μετσόλα σε ενός λεπτού σιγή - Χτυπούσαν τα έδρανα δεξιοί και ακροδεξιοί

Διεθνή / Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: «Όχι» της Μετσόλα σε ενός λεπτού σιγή - Χτυπούσαν τα έδρανα δεξιοί και ακροδεξιοί

Αντιδράσεις αφού η Μέτσολα απέρριψε την ενέργεια, επικαλούμενη τον κανονισμό που ορίζει ότι τα λεπτά σιγής ανακοινώνονται από την Πρόεδρο κατά την έναρξη της ολομέλειας, η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα
LIFO NEWSROOM