Ταγιάνι: Μεταξύ 50 και 60 δισ. ευρώ ο λογαριασμός του Brexit

Ταγιάνι: Μεταξύ 50 και 60 δισ. ευρώ ο λογαριασμός του Brexit Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, δήλωσε σήμερα ότι ο λογαριασμός του Brexit κυμαίνεται «μεταξύ 50 και 60 δισεκατομμυρίων» ευρώ, επιβεβαιώνοντας για πρώτη φορά τις ανεπίσημες εκτιμήσεις που δίνονται από τις Βρυξέλλες και απορρίπτοντας τα «ψίχουλα» που προτείνει το Λονδίνο.


«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, αλλά η βρετανική κυβέρνηση δεν είναι ρεαλίστρια. Είκοσι δισεκατομμύρια, είναι ψίχουλα. Ο λογαριασμός διαμορφώνεται μεταξύ 50 και 60 δισεκατομμυρίων, αυτή είναι η πραγματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην εκπομπή BBC Newsnight, αναφερόμενος στο ποσό που προβάλλεται από το Λονδίνο.


«Το θέμα του λογαριασμού πρέπει να τεθεί στο τραπέζι. Θέλουμε πίσω τα λεφτά μας, ακριβώς όπως το έθετε η Μάργκαρετ Θάτσερ πριν από 30 ή 40 χρόνια», πρόσθεσε.


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επέκρινε επίσης της έλλειψη σαφήνειας εκ μέρους της βρετανικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για το Brexit: «Θέλουμε να ξέρουμε τι θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν είναι σαφές».


«Εμείς (οι 27) είμαστε ενωμένοι. Στην βρετανική πλευρά που είναι η ενότητα; Υπάρχουν τόσες διαφορετικές θέσεις! Αυτό είναι πολύ δύσκολο για εμάς να το καταλάβουμε», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προβάλλοντας τη διάσταση απόψεων που χωρίζει στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι εκείνους που ευνοούν μία απότομη ρήξη των σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ενωση και εκείνους που ζητούν μεταβατική περίοδο. Οι διαφωνίες αυτές επικρίθηκαν και από τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Λίο Βάραντκαρ.


«Είναι αρκετά πολύπλοκο να διαπραγματεύεσαι όταν εκείνοι που θέλουν να αποχωρήσουν την ΕΕ δεν φαίνεται να συμφωνούν μεταξύ τους. Αυτό που επιθυμεί το Ηνωμένο Βασίλειο ως προς τη μελλοντική σχέση δεν είναι ακόμη πολύ σαφές», δήλωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι.


Οι Βρυξέλλες θέτουν ως όρο τη διευθέτηση του θέματος των οικονομικών υποχρεώσεων του Λονδίνου, της τύχης των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και του καθεστώτος των ιρλανδικών συνόρων πριν την έναρξη διαπραγματεύσεων για τη μελλοντική εμπορική σχέση Ηνωμένου Βασιλείου-Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΙ ΛΑΡΙΤΖΑΝΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ

Διεθνή / Αλί Λαριτζανί: «Τον εξοντώσαμε» διαμηνύει ο Νετανιάχου - Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την τύχη του

Προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι υπάρχουν «πολλές ακόμη εκπλήξεις» που σχεδιάζονται, υπονοώντας ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις
THE LIFO TEAM
ΣΕΞ ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΙΑ Ζ

Διεθνή / Πώς είναι για ένα νέο ζευγάρι να παλεύει με τη στυτική δυσλειτουργία;

Το 50% των ανδρών αντιμετωπίζει άγχος απόδοσης, αλλά το φαινόμενο αυτό παρατηρείται πλέον όλο και περισσότερο στους νεότερους άνδρες. Ένα ζευγάρι στα τέλη της εικοσαετίας του αποκαλύπτει πώς αυτό επηρέασε τη ζωή τους
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Διεθνή / Τραμπ: Bασίστηκε σε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για να κατηγορήσει το Ιράν για τη φονική επίθεση στο σχολείο

Σύμφωνα με τον Guardian, η αρχική εκτίμηση των ΗΠΑ, που υπεδείκνυε ότι ο πύραυλος ήταν ιρανικής προέλευσης, απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM