Η Συρία απορρίπτει την έκθεση του ΟΗΕ που της επιρρίπτει ευθύνη για σωρεία χημικών επιθέσεων

Η Συρία απορρίπτει την έκθεση του ΟΗΕ που της επιρρίπτει ευθύνη για σωρεία χημικών επιθέσεων Facebook Twitter
0

Η συριακή κυβέρνηση απέρριψε μια έκθεση της Επιτροπής Έρευνας του ΟΗΕ που αναφέρει ότι συριακές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών όπλων περισσότερες από 24 φορές στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη χώρα, περιλαμβανομένης και μιας φονικής επίθεσης τον Απρίλιο στο Χαν Σεϊχούν, τόνισε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.


Η Δαμασκός έστειλε στα Ηνωμένα Έθνη μια επιστολή «διαβεβαιώνοντας ότι η Συρία δεν έκανε, ούτε πρόκειται να κάνει χρήση τοξικών αερίων ενάντια στο λαό της επειδή δεν διαθέτει τέτοια», τόνισε το SANA.


Σύμφωνα με την Επιτροπή, ένα κυβερνητικό αεροσκάφος έριξε σαρίν στην πόλη Χαν Σεϊχούν στην επαρχία Ιντλίμπ, σκοτώνοντας περισσότερους από 80 αμάχους.


Στη χρήση του αερίου σαρίν στη συγκεκριμένη επίθεση κατέληγε και μια διερευνητική αποστολή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OAXO), δίχως όμως να αναφέρει ποια πλευρά ήταν υπεύθυνη.


Η Δαμασκός έχει υποστηρίξει ότι οι επιθέσεις στο Χαν Σεϊχούν έπληξαν μια αποθήκη όπλων που ανήκει στις δυνάμεις των ανταρτών, ισχυρισμό τον οποίο απέρριψαν οι ερευνητές του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM