103 μετανάστες και πρόσφυγες εντοπίστηκαν σε ξύλινο σκάφος ανατολικά της Κρήτης

103 μετανάστες και πρόσφυγες εντοπίστηκαν σε ξύλινο σκάφος ανατολικά της Κρήτης Facebook Twitter
Φωτό αρχείου
0

Σε ένα ξύλινο σκάφος 25 μέτρων εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από το δεξαμενόπλοιο RHINO, υπό σημαία Σιγκαπούρης, 103 μετανάστες και πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης.

 

Νωρίτερα κάποιος από τους επιβαίνοντες του ξύλινου σκάφους είχε καλέσει σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112. Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους από αεροσκάφος της Frontex και πέντε παραπλέοντα πλοία.

 

Οι 103 μετανάστες και πρόσφυγες θα μεταφερθούν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

 

Όπως ανακοίνωσε χθες το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, από τις 07.00 το πρωί της Παρασκευής 1ης Σεπτεμβρίου έως το πρωί στις 07.00 της Δευτέρας 4ης Σεπτεμβρίου διασώθηκαν 186 πρόσφυγες και μετανάστες σε έξι περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου και Χίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ελλάδα / Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων στη δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, με τους γονείς της να ξεσπούν εναντίον του κατηγορούμενου
LIFO NEWSROOM
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΕΝΕΟ

Ελλάδα / Φωτιά στον Φενεό: «Η σημαντικότερη μέχρι στιγμής οικολογική καταστροφή της φετινής αντιπυρικής περιόδου»

Τα αίτια της φωτιάς στον Φενεό - Τα 5.950 από τα 11.460 στρέμματα που κάηκαν, αφορούν δασικό είδος χωρίς δυνατότητα φυσικής αναγέννησης μετά από πυρκαγιά - Δείτε χάρτες
LIFO NEWSROOM