Γαλλία: Λήξη συναγερμού στον Πύργο του Άιφελ (upd)

Γαλλία: Λήξη συναγερμού στον Πύργο του Άιφελ (upd) Facebook Twitter
0

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Παρασκευής στις γαλλικές αρχές μετά από πληροφορίες για ένοπλο άντρα στον Πύργο του Άιφελ αλλά και ύπαρξη ενός «ύποπτου πακέτου» στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare Du Nord στο Παρίσι.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, τουρίστες που βρίσκονταν στο δημοφιλές αξιοθέατο της γαλλικής πρωτεύουσας «παγιδεύτηκαν» μέσα για αρκετή ώρα καθώς η αστυνομία έδωσε εντολή να αποκλειστεί το σημείο ώστε να διεξαχθούν έρευνες. Το ύποπτο περιστατικό οδήγησε στη σύλληψη ενός άνδρα στον Πύργο Άιφελ, μετέδωσε το FRANCEINFO.

Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν αστυνομικούς να έχουν περικυκλώσει τον Πύργο του Άιφελ και τους δρόμους γύρω από το σημείο άδειους. Η γαλλική Αστυνομία εκκένωσε το σημείο και απέκλεισε για αρκετή ώρα την περιοχή γύρω από τον Πύργο του Άιφελ για λόγους ασφαλείας, ενώ λίγο αργότερα άνοιξε ξανά. Το FRANCEINFO επιβεβαίωσε πως το περιστατικό στον Πύργο έχει λήξει και είναι και πάλι ανοικτός στο κοινό.

Την ίδια στιγμή, παρόμοιος συναγερμός φέρεται να σήμανε και στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord, στην αποβάθρα του Eurostar, μετά από πληροφορίες για ύποπτο πακέτο με το συμβάν να θεωρείται πλέον λήξαν. Οι επιβάτες της Eurostar, στην αποβάθρα της οποίας σημειώθηκε το περιστατικό, φέρονται να κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το σημείο ενώ δόθηκε εντολή για νέους ελέγχους στις αποσκευές τους.

Ωστόσο να σημειωθεί πως αν και βρετανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για προληπτική εκκένωση του ολόκληρου του σιδηροδρομικού σταθμού Gare du Nord, το FRANCEINFO αναφέρει πως δεν εκκενώθηκε ο σταθμός. 

Μέχρι στιγμής ούτε η αστυνομία, ούτε και οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι έχουν προβεί σε κάποια ανακοίνωση που να επιβεβαιώνει την ύπαρξη ύποπτου πακέτου, αλλά φωτογραφίες που δημοσίευσαν επιβάτες στα social media δείχνουν κόσμο συνωστισμένο στο σταθμό να λέει πως τους ζητήθηκε να φύγουν από τη συγκεκριμένη αποβάθρα.

Σε ανακοίνωση της Eurostar αναφέρεται ότι για λόγους ασφαλείας το check-in των επιβατών στο δρομολόγιο #ES9063 και οι έλεγχοι των αποσκευών θα πρέπει να επαναληφθούν, ζητώντας την κατανόηση των ταξιδιωτών.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM