Μέρκελ: Η Τουρκία δεν πρέπει να καταχράται την Ιντερπόλ

Μέρκελ: Η Τουρκία δεν πρέπει να καταχράται την Ιντερπόλ Facebook Twitter
0

 Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ διατύπωσε σήμερα την ικανοποίησή της σχετικά με την απελευθέρωση έπειτα από απόφαση της ισπανικής δικαιοσύνης ενός συγγραφέα γερμανικής και τουρκικής υπηκοότητας, ο οποίος είχε συλληφθεί έπειτα από αίτημα της Άγκυρας και την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης της Ιντερπόλ, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία δεν πρέπει να «καταχράται» τον Διεθνή Οργανισμό Εγκληματολογικής Αστυνομίας.

«Δεν μπορούμε να καταχρώμεθα διεθνείς οργανισμούς όπως την Ιντερπόλ για τέτοιους σκοπούς» δήλωσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL, σχετικά με την υπόθεση του Γερμανού συγγραφέα τουρκικής καταγωγής Ντογάν Ακανλί, που συνελήφθη το Σάββατο στην Ισπανία έπειτα από αίτημα της Άγκυρας κι ο οποίος αποφυλακίστηκε σήμερα με περιοριστικούς όρους έπειτα από τις διαμαρτυρίες του Βερολίνου.


Η Μέρκελ σημείωσε επίσης ότι το Βερολίνο βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις ισπανικές αρχές και ότι εκείνη είναι διατεθειμένη να τηλεφωνήσει στον Ισπανό ομόλογό της Μαριάνο Ραχόι, εάν κριθεί αναγκαίο.


Η σύλληψη του Ακανλί είναι «δυστυχώς μία από τις πολυάριθμες υποθέσεις» Γερμανών πολιτών σε βάρος των οποίων η Τουρκία άσκησε διώξεις, συνέχισε η καγκελάριος. Ανέφερε εξάλλου και την υπόθεση του Ντενίζ Γιουτζέλ, του Γερμανοτούρκου δημοσιογράφου, ανταποκριτή της εφημερίδας Die Welt, που παραμένει φυλακισμένος από τον Φεβρουάριο στην Τουρκία. «Αυτός είναι ο λόγος που αλλάξαμε πολιτική απέναντι στην Τουρκία» τόνισε η Άγγελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επανήλθε στη διαμάχη που ξεκίνησε την Παρασκευή έπειτα από την προτροπή του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τους Τούρκους ψηφοφόρους στη Γερμανία να μην ψηφίσουν στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές κόμματα «εχθρούς» της Τουρκίας, το CDU, το SPD και τους Πράσινους.


«Είναι απαράδεκτο ο Τούρκος πρόεδρος να παροτρύνει τους Γερμανούς πολίτες τουρκικής καταγωγής να μην ψηφίσουν» ένα από τα τρία αυτά κόμματα, απάντησε η Άγγελα Μέρκελ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM