Βαρκελώνη: Οι ισπανικές αρχές αναζητούν ύποπτο όχημα που διέσχισε τα σύνορα με τη Γαλλία

Βαρκελώνη: Οι ισπανικές αρχές αναζητούν ύποπτο όχημα που διέσχισε τα σύνορα με τη Γαλλία Facebook Twitter
0

Η γαλλική αστυνομία αναζητεί τον οδηγό ενός λευκού βαν Renault Kangoo που ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στις επιθέσεις στο κέντρο και τα περίχωρα της Βαρκελώνης, επισήμανε μια πηγή της γαλλικής αστυνομίας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.


«Πραγματοποιούμε έρευνες για τον εντοπισμό ενός προσώπου που ενδέχεται να είναι ο οδηγός του οχήματος. Εμπλέκεται στις επιθέσεις. Την τελευταία φορά που εθεάθη ήταν εντός του οχήματος. Η ισπανική αστυνομία προώθησε τα στοιχεία του οχήματος στη γαλλική αστυνομία» σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien έγραψε στον ιστότοπό της ότι το Kangoo είναι ένα από τα τρία οχήματα που ενοικίασαν οι δράστες, ωστόσο δεν έχει προς το παρόν εντοπιστεί και ενδέχεται να έχει μεταφερθεί στη Γαλλία.


Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Βαρκελώνη όταν ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω στο πλήθος των πεζών στην πολυσύχναστη λεωφόρο Λα Ράμπλα. Ώρες αργότερα, η αστυνομία σκότωσε πέντε ανθρώπους στο Καμπρίλς, αφού χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους πεζούς και αστυνομικούς. Μια Ισπανίδα σκοτώθηκε στην επίθεση.


Ο οδηγός του βαν που παρέσυρε πλήθος ντόπιων και τουριστών στη Βαρκελώνη ήταν ένας από τους πέντε άνδρες που σκότωσε η ισπανική αστυνομία ώρες αργότερα, έγραψαν σήμερα ισπανικές εφημερίδες.


Ο Λουίς Τραπέρο, διευθυντής της αστυνομίας στην βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι αυτό είναι πιθανό, αλλά δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί, ότι δηλαδή ο οδηγός του μικρού φορτηγού βρισκόταν μεταξύ των ανθρώπων που σκότωσαν οι αρχές.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 4 ανθρώπων σε σχέση με τις επιθέσεις- τριών Μαροκινών και ενός υπηκόου από τον ισπανικό θύλακα Μελίγια στη Βόρεια Αφρική, σύμφωνα με τον Τραπέρο. Είναι μεταξύ 21 και 34 ετών.
Οι αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για επιπλέον 4 υπόπτους σε σχέση με τις δύο επιθέσεις, όπως έγινε γνωστό από μια δικαστική πηγή, που δεν έδωσε τα ονόματά τους.


Η εφημερίδα La Vanguardia, επικαλούμενη εσωτερικό έγγραφο από τις αρχές, έγραψε ότι οι 4 που καταζητούνται είναι όλοι τους μαροκινής καταγωγής και ηλικίας μεταξύ 17 και 24 ετών. Ισπανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι τρεις εκ των τεσσάρων σκοτώθηκαν στο Καμπρίλς.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ναζί έκαναν σκοποβολή σε κρατούμενους από βαρεμάρα στο στρατόπεδο του Άλντερνι

Διεθνή / Οι Ναζί έκαναν σκοποβολή σε κρατούμενους από βαρεμάρα στο στρατόπεδο του Άλντερνι

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ Ghosts of Alderney, οι Γερμανοί φρουροί του στρατοπέδου Sylt συνήθιζαν κάθε Κυριακή να επιλέγουν περίπου δώδεκα άνδρες από τους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Ιρλανδία: Επεισόδια στο Μπαλιμίνα μετά τον φερόμενο βιασμό ανήλικης – Δύο έφηβοι έχουν κατηγορηθεί

Διεθνή / Βόρεια Ιρλανδία: Επεισόδια στο Μπαλιμίνα μετά τον φερόμενο βιασμό ανήλικης – Δύο έφηβοι έχουν κατηγορηθεί

Τα επεισόδια πυροδοτήθηκαν λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως δύο έφηβοι οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, κατηγορούμενοι για σοβαρή σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανήλικης κοπέλας
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ενισχύει τις δυνάμεις στο Λος Άντζελες με 2.000 εθνοφρουρούς και 700 πεζοναύτες εν μέσω ταραχών

Διεθνή / Ο Τραμπ ενισχύει τις δυνάμεις στο Λος Άντζελες με 2.000 εθνοφρουρούς και 700 πεζοναύτες εν μέσω ταραχών

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, χαρακτήρισε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων "κατάχρηση εξουσίας" και ανακοίνωσε αγωγή κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Άκυρα τα δημοψηφίσματα για εργασιακά και υπηκοότητα - Κάτα από 30% η συμμετοχή

Διεθνή / Ιταλία: Άκυρα τα δημοψηφίσματα για εργασιακά και υπηκοότητα - Κάτα από 30% η συμμετοχή

«Ο μόνος πραγματικός στόχος του δημοψηφίσματος αυτού ήταν να πέσει η κυβέρνηση. Στο τέλος, όμως, οι Ιταλοί εκφράστηκαν υπέρ της πτώσης της αντιπολίτευσης», σχολιάζει η ιταλική κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM