Πυροσβέστης έβαζε φωτιές σε κάδους για να μιμηθεί τους πρωταγωνιστές αμερικάνικης τηλεοπτικής σειράς

Πυροσβέστης έβαζε φωτιές σε κάδους για να μιμηθεί τους πρωταγωνιστές αμερικάνικης τηλεοπτικής σειράς Facebook Twitter
0

Μετά τους δεκαπέντε εθελοντές πυροσβέστες της Σικελίας που έβαζαν φωτιές για να κερδίζουν δέκα ευρώ την ώρα κατά το έργο κατάσβεσης, ο ιταλικός τύπος ασχολείται τώρα με μια παρόμοια περίπτωση, αυτή την φορά στην βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Ένας 24χρονος εθελοντής πυροσβέστης, στην πόλη Παβία, πυρπολούσε κάδους σκουπιδιών για να μπορεί να αναλαμβάνει ο ίδιος, και σε αυτή την περίπτωση, την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με έρευνα της ιταλικής δικαιοσύνης, η οποία βασίστηκε και σε βίντεο των καραμπινιέρων από κάμερες ασφαλείας, ο εθελοντής πυροσβέστης προχώρησε σε εμπρησμό κάδων σκουπιδιών και αποθήκες απορριμμάτων, τουλάχιστο επτά φορές, από το 2014 μέχρι το 2017.

Αμέσως μετά τον κάθε πυρπόληση, έτρεχε στην διεύθυνση της τοπικής πυροσβεστικής, για να μπορεί να πάρει μέρος στο έργο κατάσβεσης.

«Στην περιοχή μας δεν έχει πολλές πυρκαγιές και ούτε μεγάλα δάση. Ήθελα να μιμηθώ τα είδωλά μου, τους πυροσβέστες μιας αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς που παρακολουθώ», είπε ο νέος κατά την ανάκρισή του. Πρόκειται να δικαστεί, τώρα, για απάτη σε βάρος του δημοσίου και πρόκληση πυρκαγιάς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM