Τουρκία: Νέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος 4 υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Τουρκία: Νέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος 4 υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Facebook Twitter
1

Τουρκικό δικαστήριο εξέδωσε σήμερα νέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος 4 υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι την 18η Ιουλίου έπειτα από κράτηση δύο εβδομάδων, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι τέσσερις ακτιβιστές ήταν μεταξύ των 10 προασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνελήφθησαν την 5η Ιουλίου ενώ παρακολουθούσαν ένα επιμορφωτικό σεμινάριο για την ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής και τη διαχείριση των δεδομένων στη νήσο Μπουγιούκαντα, κοντά στην Κωνσταντινούπολη.


Έξι εξ αυτών, μεταξύ τους η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Κωνσταντινούπολη Ιντίλ Εσέρ, τέθηκαν επίσημα υπό κράτηση όπως απεφάνθη τουρκικό δικαστήριο την 18η Ιουλίου, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.


Οι ακτιβιστές κατηγορούνται ότι «διέπραξαν έγκλημα για λογαριασμό μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, χωρίς να είναι μέλη της» σύμφωνα με τον Άντριου Γκάρντνερ, το ειδικό ερευνητή της Αμνηστίας για την Τουρκία.


Ωστόσο, σήμερα δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε νέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των τεσσάρων ακτιβιστών που αποφυλακίστηκαν, έπειτα από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το Ανατολή.


Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν τα εντάλματα σύλληψης έχουν εκτελεστεί.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Διεθνή / «Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε στο Λονδίνο αποφασισμένος να δώσει την τελική δικαστική μάχη απέναντι στα βρετανικά ταμπλόιντ, σε μια υπόθεση που σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο της πολυετούς σύγκρουσής του με τον Τύπο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τις Αρχές

Δύο άτομα που συνελήφθησαν, εκ των οποίων μία16χρονη, κατήγγειλαν σε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΤΡΑΜΠ ΡΩΣΙΑ ΔΑΣΜΟΙ ΕΕ

Διεθνή / Τραμπ για Γροιλανδία: «Τώρα είναι η ώρα και θα γίνει» – Στόχος η απομάκρυνση της ρωσικής απειλής

Ο Αμερικανός πρόεδρος επαναλαμβάνει αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025 πως δεν θα συμβιβαστεί με τίποτε λιγότερο από την «ιδιοκτησία» της Γροιλανδίας
THE LIFO TEAM