Bloomberg: Η Ελλάδα καθυστερεί να βγει στις αγορές εξαιτίας του ΔΝΤ

Bloomberg: Η Ελλάδα καθυστερεί να βγει στις αγορές εξαιτίας του ΔΝΤ Facebook Twitter
0

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «δείχνει» το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, με σημερινό του άρθρο, ως υπαίτιο για της καθυστερήσεις στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Το Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχους, οι οποίοι, όπως αναφέρεται έχουν γνώση των εξελίξεων σχολιάζουν τους λόγους αναβολής της πολυαναμενόμενης εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, εκτιμώντας ωστόσο ότι η επάνοδος της χώρας στις αγορές θα πραγματοποιηθεί και η καθυστέρηση θα διορθωθεί.

Όπως επισημαίνεται, η ελληνική κυβέρνηση ανέβαλε την έκδοση του ομολόγου επειδή το ΔΝΤ έχει θέσει ανώτατο όριο χρέους. Σύμφωνα με το Bloomberg, το ανώτατο όριο χρέους σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδώσει νέα ομόλογα, έως ότου αποπληρώσει ορισμένα από τα ήδη υπάρχοντα.

 

Bloomberg: Η Ελλάδα καθυστερεί να βγει στις αγορές εξαιτίας του ΔΝΤ Facebook Twitter
Φωτό: bloomberg.com

Ο συγκεκριμένος όρος εντοπίζεται στην «επιστολή προθέσεων» που εστάλη πριν λίγο καιρό στο κυβερνητικό επιτελείο και αφορά στην έγκριση της παραμονής του ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα βοήθειας.

Υπενθυμίζεται ότι το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου θα συνεδριάσει την Πέμπτη για το ελληνικό ζήτημα με στόχο να δώσει το πράσινο φως στο υπάρχον πακέτο στήριξης.

Μία από τις πηγές, ωστόσο, δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι ακόμη και μετά την πληρωμή προς την ΕΚΤ, το συνολικό χρέος της Ελλάδας θα συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, καθιστώντας δύσκολη την έκδοση νέων ομολόγων.

Σε κάθε περίπτωση, η έξοδος στις αγορές θα πρέπει να μετατεθεί μετά τις 20 Ιουλίου, όταν η Ελλάδα κληθεί να αποπληρώσει ομόλογα που διακρατά η ΕΚΤ, ύψους 4 δισ. ευρώ.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Οικονομία / Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η υπεραπόδοση της οικονομίας και τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
LIFO NEWSROOM
LAMDA Development - ION Group: Στρατηγική συμφωνία 450 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας στο The Ellinikon

Οικονομία / LAMDA Development - ION Group: Στρατηγική συμφωνία 450 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας στο The Ellinikon

Το συνολικό μέγεθος της επένδυσης του Ομίλου ΙΟΝ που σχετίζεται με το Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1,5 δισ. ευρώ
LIFO NEWSROOM