15χρονος και 16χρονος έχουν συλληφθεί για επιθέσεις με οξύ στο Λονδίνο

15χρονος και 16χρονος έχουν συλληφθεί για επιθέσεις με οξύ στο Λονδίνο Facebook Twitter
0

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα δύο έφηβους που φέρονται ότι εμπλέκονται σε πέντε επιθέσεις με οξύ, μέσα σε διάστημα 90 λεπτών στο ανατολικό Λονδίνο, που είχαν ως αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρά εγκαύματα πολλοί άνθρωποι.


Οι δύο δράστες που επέβαιναν σε ένα μοτοποδήλατο πλησίασαν έναν 32χρονο στην περιοχή του Χάκνεϊ, στο ανατολικό Λονδίνο, περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα σήμερα και του έριξαν οξύ στο πρόσωπο. Ο ένας από τους δύο άρπαξε κατόπιν το μηχανάκι του θύματος.


Μέσα στην επόμενη μιάμιση ώρα, άλλοι τρεις άνδρες στο Χάκνεϊ και στη γειτονική συνοικία του Άιλινγκτον δέχτηκαν επίθεση με οξύ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα από τα θύματα έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο.


Οι αρχές συνέλαβαν έναν 15χρονο στο Στόουκ Νιούινγκτον του βορειοανατολικού Λονδίνου και έναν 16χρονο σε άλλη περιοχή του βόρειου Λονδίνου με την κατηγορία της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών.


Η αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Κρεσίντα Ντικ τόνισε ότι μολονότι οι επιθέσεις με οξύ είναι σπάνιο γεγονός στο Λονδίνο, ο αριθμός τους φαίνεται ότι έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα στη βρετανική πρωτεύουσα.


"Δεν θέλω να πιστεύουν οι άνθρωποι ότι αυτό το πράγμα συμβαίνει συνεχώς στο Λονδίνο, όμως ανησυχούμε επειδή ο αριθμός φαίνεται να αυξάνεται" είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC. "Οι επιθέσεις με οξύ είναι βάρβαρες πράξεις. Το οξύ μπορεί να προκαλέσει φρικτά τραύματα. Οι χθεσινοβραδινές πιστεύουμε ότι συνδέονται με μια σειρά ληστειών", εξήγησε.


Η κυβέρνηση τόνισε ότι συνεργάζεται με την αστυνομία για να βρεθεί ένας τρόπος να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις. "Ήδη είναι ποινικό αδίκημα να έχει κανείς επάνω του οξύ ή κάποια διαβρωτική ουσία για να προκαλέσει βλάβη. Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία για να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε" είπε μια εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Διεθνή / Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να εμποδίσει την πορεία του σκάφους που κινείται αργά προς την αποκλεισμένη Γάζα διά θαλάσσης - Δεν φοβόμαστε, απαντούν οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ