Νέα ποινική δίωξη για τα εξοπλιστικά επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου

Νέα ποινική δίωξη για τα εξοπλιστικά επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου Facebook Twitter
0

Νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων ασκήθηκε, μετά από παραγγελία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

 

Η δικογραφία αφορά τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που είχε υπογραφεί το 1998, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά την προμήθεια έξι ελικοπτέρων τύπου Σινούκ, την κατασκευάστρια εταιρία των οποίων αντιπροσώπευε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

 

Η δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα της απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό. Οι κατηγορίες αποδίδονται, ανά περίπτωση, σε βάρος του πρώην γενικού διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Σμπώκου, του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα και κατά των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας SΟΝΑΚ, που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά, Θωμά  Λιακουνάκου και Ηλία Αρκουμανέα.

Με απόφαση της Εισαγγελίας, η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για τον πρώην υπουργό, ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα, ο φάκελος διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κατά διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, που θα διενεργήσει την κύρια έρευνα.

 

Η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 1998 και η ζημία που φέρεται να προκλήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο από τη μη εκτέλεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM