ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συνάντηση Τόσκα με εκπροσώπους των Ρομά για συνεργασία στον έλεγχο της παραβατικότητας

Συνάντηση Τόσκα με εκπροσώπους των Ρομά για συνεργασία στον έλεγχο της παραβατικότητας Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και Ρομά, για τον έλεγχο της παραβατικότητας, συζήτησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του.

Ο κ. Τόσκας είχε συναντηθεί με εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας και πριν από περίπου δύο μήνες, στις αρχές Μαρτίου, όταν μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την αστυνόμευση στην Δυτική Αττική, αλλά μετά τον θάνατο του 11χρονου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι και όσα ακολούθησαν, οι Ρομά ζήτησαν και πάλι συνάντηση μαζί του, προκειμένου να συζητήσουν στη νέα βάση που διαμορφώνεται.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας των Ρομά με την Αστυνομία, προκειμένου να διευκολύνεται η ΕΛΑΣ στην πραγματοποίηση ελέγχων σε καταυλισμούς, για τον έλεγχο της παραβατικότητας, την ηχορύπανση σε γλέντια ή άσκοπους πυροβολισμούς, χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις, καθώς και η προώθηση ενεργειών που θα αμβλύνουν τις αντιθέσεις.


Τέτοιες είναι η πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων (αθλητικών, πολιτιστικών, κλπ).

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ