Γερμανία: Χωρίς πρόσβαση στα ταμεία συνοχής όσα κράτη παραβαίνουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες

Γερμανία: Χωρίς πρόσβαση στα ταμεία συνοχής όσα κράτη παραβαίνουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία δεν τηρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα σε ό,τι αφορά το κράτος δικαίου μπορεί να χάνουν την πρόσβασή τους σε κάποια τουλάχιστον από τα διαρθρωτικά ταμεία, με βάση μια πρόταση της κυβέρνησης της Γερμανίας για τη μεταρρύθμιση του συστήματος των ταμείων συνοχής, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters σήμερα.


Το έγγραφο έκτασης επτά σελίδων αφήνει να γίνει σαφές ότι η εκταμίευση χρημάτων από τα ταμεία συνοχής δεν θα επιτρέπεται για όποιο κράτος μέλος επικρίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διότι παραβαίνει τους ευρωπαϊκούς κανόνες του κράτους δικαίου.

Η Ουγγαρία και η Πολωνία, δύο χώρες που λαμβάνουν μεγάλα ποσά από τα ευρωπαϊκά ταμεία συνοχής, έχουν επικριθεί επανειλημμένα από την Κομισιόν για τέτοια ζητήματα.


«Πρέπει να εξεταστεί εάν τα έσοδα από τα ταμεία συνεχής της ΕΕ θα μπορούσαν να συνδεθούν με την τήρηση των θεμελιωδών αρχών του κράτους του δικαίου», τονίζεται στην πρόταση.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM