Γερμανία: Έφοδοι της αστυνομίας σε τέσσερα κρατίδια για μέλη του ISIS

Γερμανία: Έφοδοι της αστυνομίας σε τέσσερα κρατίδια για μέλη του ISIS Facebook Twitter
0

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της γερμανικής αστυνομίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί εφόδους σε τέσσερα κρατίδια με στόχο υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε συλλήψεις, διαψεύδοντας έτσι προηγούμενες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης.

 

Νωρίτερα, τα γερμανικά μμε μετέδωσαν ότι η αστυνομία συνέλαβε πολλούς ύποπτους ένοπλους ισλαμιστές στην Λειψία, την μεγαλύτερη πόλη του ομόσπονδου κρατιδίου της Σαξωνίας στην ανατολική Γερμανία.

 

Η αστυνομία της Λειψίας επιβεβαίωσε ότι έγιναν έρευνες σε πολλές κατοικίες νωρίς σήμερα το πρωί.

 

Η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Tag24 έγραψε ότι η επιχείρηση είχε στόχο πρόσωπα που είναι ύποπτα ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος και σε άλλες οργανώσεις οι οποίες εμπλέκονται στον εξαετή εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

 

Οι έφοδοι είχαν στόχο τις κατοικίες υπόπτων αλλά και άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις στα κρατίδια της Βαυαρίας, του Βερολίνου, της Σαξωνίας και της Σαξωνίας-Άνχαλτ, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

 

Δύο από εκείνους των οποίων τα σπίτια ερευνήθηκαν ήταν ύποπτοι ως μέλη του ΙΚ, ένας ότι υποστηρίζει την τζιχαντιστική οργάνωση και δύο ήταν ύποπτοι για αδικήματα που σχετίζονται με οπλοκατοχή.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς:

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς επαίνεσε τον Τραμπ και άσκησε κριτική στον Μπάιντεν - «Έκανε καλύτερη δουλειά»

«Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ και να σας πω ότι έκανε συνολικά καλή δουλειά - γιατί δεν ήταν καλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής, αναφερόμενος στην πολιτική μετανάστευσης του Τζο Μπάιντεν
LIFO NEWSROOM
Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Διεθνή / Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Πώς το Βιετνάμ μεταμορφώνει τις διεθνείς συμμαχίες του, αναθερμαίνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αναζητά νέες ισορροπίες με τις ΗΠΑ και την Κίνα, και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του στην Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM
Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Διεθνή / Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Η πρωθυπουργός Ρουτζινιένε δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει το διάταγμα, το οποίο περιλαμβάνει μόνο πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις για τους πολίτες της Λιθουανίας και της ΕΕ
LIFO NEWSROOM