Πετρούνιας: Θα σταματήσω μετά από 10 χρόνια, μετά από δύο Ολυμπιακούς ακόμη

Πετρούνιας: Θα σταματήσω μετά από 10 χρόνια, μετά από δύο Ολυμπιακούς ακόμη Facebook Twitter
0

«Μετά από 10 χρόνια και από δύο Ολυμπιακούς ακόμη. Για την Ελλάδα». Αυτή την υπόσχεση έδωσε ο χρυσός ολυμπιονίκης στους κρίκους Λευτέρης Πετρούνιας, στην διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Κυριακάτικη».

«Οι κρίκοι είναι η ζωή μου. Και όταν κατέβω από τους κρίκους, πάλι στους κρίκους θα γυρίσω, στον χώρο της γυμναστικής θα μείνω, για να βοηθήσω τα νέα παιδιά. Μέσα μου έχω άπειρη Ελλάδα και πάντα τιμώ την ελληνική σημαία και την πατρίδα μου στους παγκόσμιους αγώνες. Τη λατρεύω την πατρίδα μου. Έχω όμως μελαγχολία γιατί ξέρω ότι όσο καλός αθλητής κι αν είσαι, όσο καλός γιατρός ή καλός εργάτης, οι συνθήκες σε αυτή τη χώρα θα σε κρατάνε πάντα γονατιστό και δεν θα σε αφήνουν να πετάξεις» είπε ο Πετρούνιας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην καριέρα του με άλλη χώρα.

«Εγώ; Να αγωνιστώ για άλλη χώρα; Χωρίς να φοράω τη φανέλα με το ελληνικό εθνόσημο; Δηλαδή, ν' ανεβαίνω στο βάθρο του νικητή και να βλέπω να υψώνεται μία ξένη σημαία, ακούγοντας τον εθνικό ύμνο μιας ξένης χώρας και όχι της Ελλάδας; Δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ κάτι τέτοιο! Θα πέθαινα εκείνη τη στιγμή» είπε.

πηγή: AΠΕ/ ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σλούκας για Euroleague: «Υπήρχαν αρκετές νύχτες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά»

Αθλητισμός / Σλούκας για Euroleague: «Υπήρχαν αρκετές νύχτες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά»

Το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ της EuroLeague για την περυσινή πορεία του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης, είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους, μέσω του επίσημου καναλιού της διοργάνωσης στο YouTube
LIFO NEWSROOM
Οργισμένος ο Πεπ Γκουαρνιόλα μετά την ήττα – Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χέντερσον

Αθλητισμός / Οργισμένος ο Πεπ Γκουαρνιόλα μετά την ήττα – Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χέντερσον

Η ήττα σηματοδοτεί τη δεύτερη διαδοχική απώλεια του Κυπέλλου για τη Σίτι, ενώ για την Κρίσταλ Πάλας αποτελεί μια ιστορική επιτυχία που τη φέρνει για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά σαλόνια
LIFO NEWSROOM