Γαβρόγλου: Προχωράμε στην κατάργηση των Πανελλαδικών

Γαβρόγλου: Προχωράμε στην κατάργηση των Πανελλαδικών Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Στο σχέδιο της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά και στη ρύθμιση των μεταπτυχιακών, με το σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο Μάιο, αναφέρεται ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου σε δήλωσή του, με αφορμή σχετική αναφορά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο συνέδριο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.


«Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε σε ένα σύνολο θεμάτων που αφορούν την Παιδεία», αναφέρει ο κ. Γαβρόγλου και υπογραμμίζει: «Είναι αξιοσημείωτο ότι καταχειροκροτήθηκε όταν αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις που θα ανακοινώσουμε στο τέλος Ιουνίου για το λύκειο. Μιλάμε για ριζική αναμόρφωση και αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του λυκείου, που είναι εξαιρετικά προβληματικές. Θέλουμε σε τρία χρόνια να μπαίνει κανείς με το βαθμό του απολυτηρίου, δίχως άγχος, έχοντας αποκτήσει σοβαρές γνώσεις από το λύκειο. Προχωράμε σε αυτήν την κατεύθυνση».


Επιπλέον, ο υπουργός επισημαίνει, αναφορικά με την ανανέωση του εκπαιδευτικού δυναμικού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την επιλογή προσωπικού για τις πρώτες 500 θέσεις, από τις 1.000 συνολικά, που προορίζονται να στελεχώσουν τα ΑΕΙ της χώρας.«Έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τις 500 θέσεις στα περισσότερα τμήματα και ελπίζω σύντομα να ολοκληρωθεί σε όλα η διαδικασία», τονίζει και προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε «στη φάση που αρχίζει ο προσδιορισμός του περιεχομένου της προκήρυξης για τις επόμενες 500».


Επιπλέον, το ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), για την επόμενη τριετία προσβλέπει στην ανανέωση του εκπαιδευτικού δυναμικού του. «Για πρώτη φορά τα κριτήρια πρόσληψης ευνοούν τους νέους επιστήμονες», σχολιάζει ο κ. Γαβρόγλου.


Ακόμη, ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που μεταξύ άλλων, ρυθμίζει τη λειτουργία των μεταπτυχιακών. Ο κ. Γαβρόγλου χαρακτηρίζει «σημαντικές» τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου και αναφέρει ότι είναι αποτέλεσμα «πρωτόγνωρων διαδικασιών διαβούλευσης». Μάλιστα, αναφέρει ότι αυτή την εβδομάδα θα έχει συναντήσεις με την ΠΟΣΔΕΠ, τους εκπροσώπους των διδασκόντων στα ΤΕΙ, καθώς και με τους κοσμήτορες των πανεπιστημίων και ΤΕΙ. «Στόχος μας, είναι, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, αφότου ενσωματωθούν οι ρυθμίσεις, 1 ή 2 Μαΐου να τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο, ώστε να έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Μαΐου», καταλήγει ο κ. Γαβρόγλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM