Βουλή: Κατατίθεται η τροπολογία του υπ. Παιδείας για τις επαναληπτικές εξετάσεις

Βουλή: Κατατίθεται η τροπολογία του υπ. Παιδείας για τις επαναληπτικές εξετάσεις Facebook Twitter
0

Αύριο θα κατατεθεί η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τις επαναληπτικές εξετάσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε, μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Α. Λοβέρδου, οι επαναληπτικές εξετάσεις θα είναι εξετάσεις για τους ασθενούντες , «για όποια παιδιά έχουν ασθενήσει λίγο πριν από τις εξετάσεις του Ιουνίου ή στη διάρκεια των εξετάσεων του Ιουνίου». Ο υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι οι επαναληπτικές θα αφορούν και «όσα παιδιά μπορεί να έχουν πάθει ένα σοκ ψυχολογικό, από θάνατο για παράδειγμα πολύ κοντινών τους προσώπων».

«Είναι δυνατόν αυτά τα παιδιά να μαζέψουν τα μυαλά τους και να εξεταστούν τον Ιούλιο; Μας το επισημαίνουν οι ψυχολόγοι και άρα το πολιτικά ορθό, το κοινωνικά δίκαιο και παιδαγωγικά και ψυχολογικά σωστό είναι τα παιδιά αυτά να εξεταστούν τον Σεπτέμβριο» είπε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι η διαπίστωση ως προς τα νοσήματα θα γίνει κάτω από εξαιρετικά αυστηρές προϋποθέσεις ώστε να μην υπάρξει εκμετάλλευση του μέτρου. Ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι φέτος το σύστημα είναι διαφορετικό από πέρυσι καθώς φέτος οι εισαγωγικές δεν μετράνε στον βαθμό του απολυτηρίου.

«Τα παιδιά θα εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα, διότι αυτό είναι το σωστό με βάση την ισονομία. Δεν μπορούν να εξεταστούν για παράδειγμα σε δύο μαθήματα που δεν μπόρεσαν να δώσουν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, διότι αυτό και νομικά σωστό και κοινωνικά δεν είναι δίκαιο» είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Α. Λοβέρδος κατηγόρησε τη σημερινή αλλά και την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας της σημερινής κυβέρνησης, για πολλά σφάλματα και θεσμική ακαταστασία.

Ειδικά για τις επαναληπτικές εξετάσεις και το πλαίσιο που περιέγραψε ο υπουργός, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι θα είναι λάθος η επιλογή αυτή, καθώς φαίνεται ότι «δεν θα σχετίζεται η συμμετοχή με την τρέχουσα διαδικασία των εξετάσεων, αλλά θα πάει αργότερα, θα ετεροχρονιστεί».

 Κατηγόρησε, επίσης, τον κ. Γαβρόγλου ότι με τις δηλώσεις του έχει δημιουργήσει ανησυχία σε γονείς και μαθητές.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM
Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM