Πέθανε ο εφοπλιστής Νικόλαος Λως

Πέθανε ο εφοπλιστής Νικόλαος Λως Facebook Twitter
Φωτό: politischios.gr
0

 Ο εφοπλιστής, δημιουργός της Vrontados Shipping Co. Ltd. και ευεργέτης του νησιού του, της Χίου, Νικόλαος Λως, γιος του Κωστή Λω, έφυγε απ' την ζωή σε ηλικία 98 ετών.

 

Ο εκλιπών υπήρξε εμπνευστής και δημιουργός του Όρμου Λω, από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές σωματείων της ιδιαίτερης παρίδας του, του Βροντάδου της Χίου, ενώ συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία του Ναυτικού Μουσείου, για τη στέγαση του οποίου παραχώρησε το ίδιο του το σπίτι στη Χίο. Με τον αείμνηστο Γιάννη Καράλη, αγόρασε τμήμα των Ταμπάκικων, μεγάλης έκτασης προκειμένου εκεί να στεγαστεί η Πανεπιστημιούπολη, σχέδιο που όμως έμεινε στα χαρτιά.

 

Διακρίθηκαν μαζί με τη σύζυγό του Ηρώ, για την αγαθοεργία τους, καθώς υπήρξαν συμπαραστάτες εκατοντάδων Χιωτών σε δύσκολες στιγμές της ζωής τους. Χαρακτηριστικό του η σεμνότητα: ας σημειωθεί ότι ποτέ δεν έλεγε ότι τιμήθηκε με αντιστασιακό μετάλλιο από το Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό καθώς στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το πλοίο στο οποίο υπηρετούσε τορπιλίστηκε από γερμανικό υποβρύχιο. Γι' αυτό και το μνημείο για τους Χίους ναυτικούς που χάθηκαν στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ναυτικού Μουσείου Χίου στη δημιουργία του οποίου συνέβαλε τα μέγιστα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Από τα ισόβια στην «πρόωρη» αποφυλάκιση Κορκονέα και την επιστροφή στη φυλακή

Ελλάδα / Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Από τα ισόβια στην «πρόωρη» αποφυλάκιση Κορκονέα και την επιστροφή στη φυλακή

Η υπεράσπιση, μέσω της δικηγόρου Βάσως Πανταζή, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει εκ νέου στον Άρειο Πάγο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «αναιρετέα»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Τροχαίο δυστύχημα στην Ποσειδώνος: «Πρέπει να δούνε αν οδηγούσε ο σύζυγος ή ο συνοδηγός» λέει η γυναίκα του θυματος

Ελλάδα / Τροχαίο δυστύχημα στην Ποσειδώνος: «Πρέπει να δούνε αν οδηγούσε ο σύζυγος ή ο συνοδηγός» λέει η γυναίκα του θυματος

Οι Αρχές εξετάζουν τη μαρτυρία δημοσιογράφου που βρέθηκε τυχαία στο σημείο του τροχαίου και υποστηρίζει πως η μηχανή με τους δύο αναβάτες χτύπησε άλλη μηχανή
LIFO NEWSROOM