Ο Τραμπ δηλώνει έτοιμος να λύσει μόνος το πρόβλημα με τη Βόρειο Κορέα, αν η Κίνα δεν συνδράμει

Ο Τραμπ δηλώνει έτοιμος να λύσει μόνος το πρόβλημα με τη Βόρειο Κορέα, αν η Κίνα δεν συνδράμει Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «ρυθμίσει» μόνος του το πρόβλημα με τη Βόρειο Κορέα δίχως την αρωγή της Κίνας, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στη βρετανική εφημερίδα Financial Times, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Κινέζου ομολόγου του Σι Ζινπίνγκ.


«Εάν η Κίνα δεν ρυθμίσει το βορειοκορεατικό, θα το κάνουμε εμείς», δηλώνει ο Τραμπ με πρόθεση να υπογραμμίσει την αποφασιστικότητα και την επιμονή του, ενόψει της διήμερης επίσκεψης του Ζινπίνγκ, την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή. Ο Τραμπ θα δεχθεί τον Κινέζο ομόλογό του στην ιδιόκτητη κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριδα.

Στο ερώτημα εάν οι ΗΠΑ μπορούν να δράσουν μόνες τους, χωρίς να αναμένουν τη συνδρομή της Κίνας, ο Τραμπ εμφανίζεται κατηγορηματικός, χωρίς να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες: «απολύτως».

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιμετωπίσει τη Βόρεια Κορέα, είπε: «Δεν πρόκειται να σας πω. Ξέρετε, δεν είμαστε πια οι Ηνωμένες Πολιτείες που στο παρελθόν δήλωναν πού πρόκειται να χτυπήσουν στη Μέση Ανατολή».


«Η Κίνα θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα ας βοηθήσει, ή όχι, με την Βόρειο Κορέα. Εάν δεν το κάνει, αυτό δεν θα είναι καλό για κανέναν μας», προσθέτει ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στη βρετανική οικονομική εφημερίδα.


Σήμερα, εξάλλου, η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ διεμήνυσε πως οι ΗΠΑ προτίθενται «να ασκήσουν πιέσεις» στην Κίνα ώστε να «αναλάβει δράση» κατά της κούρσας των πυρηνικών εξοπλισμών στην οποία αποδύεται η Βόρειος Κορέα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την Ισπανία για «έλλειψη σεβασμού» προς το ΝΑΤΟ, απειλώντας με δασμούς, ενώ οι χώρες της βόρειας Ευρώπης ζητούν από τον Πέδρο Σάντσεθ να «πληρώσει το δίκαιο μερίδιό του» στην άμυνα της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΙΒΙΕ ΦΟΡ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΚΟΡΝΙ

Διεθνή / Πολιτική κρίση στη Γαλλία: Ο «φόρος Ζούκμαν» φέρνει σε δύσκολη θέση τον Λεκορνί και δίνει πόντους στους Σοσιαλιστές

Οι Σοσιαλιστές ζητούν «φόρο Ζουκμάν» 2% στις μεγάλες περιουσίες. Ο Λεκορνί αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη πολιτική μάχη της πρωθυπουργίας του
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Διεθνή / Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Στις 19 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο κλαμπ του Κότσανι στη Βόρεια Μακεδονία, όπου 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Συνολικά 37 άτομα κατηγορούνται, ανάμεσά τους πρώην αξιωματούχοι
LIFO NEWSROOM
ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ

Διεθνή / Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Οι τελευταίες στιγμές του μοντέλου και ριάλιτι σταρ - Με ποιον μιλούσε πριν δολοφονηθεί

Το παρελθόν του δράστη - Φέρεται πως είχε προσπαθήσει να την ρίξει από το μπαλκόνι στο παρελθόν - «Αν με αφήσεις, θα σε σκοτώσω και θα σκοτώσω και τη μητέρα σου»
LIFO NEWSROOM