O κυκλώνας Ντέμπι σαρώνει την Αυστραλία

O κυκλώνας Ντέμπι σαρώνει την Αυστραλία Facebook Twitter
0
O κυκλώνας Ντέμπι σαρώνει την Αυστραλία Facebook Twitter
Ο κυκλώνας πάνω από την Αυστραλία σε φωτογραφία από μετεωρολογικό δορυφόρο

Ο ισχυρός κυκλώνας Ντέμπι συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν μέχρι και με 263 χιλιόμετρα την ώρα πλησιάζει την ακτή του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία και περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.


Ο κυκλώνας κατηγορίας 4 έχει ήδη αφήσει 23.000 σπίτια χωρίς ηλεκτροδρότηση και έχει προκαλέσει ζημιές στα δημοφιλή Νησιά Γουίτσαντεϊ. Κινείται με αργούς ρυθμούς αλλά αναμένεται ότι θα είναι ο πιο καταστροφικός κυκλώνας που θα πλήξει το Κουίνσλαντ από το 2011, ενώ εκτιμάται ότι θα παραμείνει πάνω από την πολιτεία επί ώρες, όπως προειδοποίησαν οι αρχές.


Οι πάροχοι ηλεκτροδότησης προειδοποίησαν ότι θα σημειωθούν διακοπές ρεύματος σε περισσότερα σπίτια.

O κυκλώνας Ντέμπι σαρώνει την Αυστραλία Facebook Twitter


«Λαμβάνουμε πληροφορίες για σκεπές που έχουν αρχίσει να αποκολλώνται, ακόμη και σε μερικές από τις δικές μας εγκαταστάσεις στα Γουίτσαντεϊ», δήλωσε ο Επίτροπος της αστυνομίας του Κουίνσλαντ Στιβ Γκολσέφσκι.


Πολλές επιχειρήσεις παρέμειναν σήμερα κλειστές και στην είσοδό τους έχουν τοποθετηθεί σάκοι με άμμο, ενώ δεκάδες τουρίστες έχουν εγκαταλείψει την περιοχή ή ακυρώσει την κράτησή τους. Μάλιστα, ένας ξενοδόχος δήλωσε στο BBC ότι έχει υποστεί ζημία χιλιάδων δολαρίων από ακυρώσεις πελατών.


Η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ Αναστέζια Πάλαζτσουκ χαρακτήρισε "τέρας" τον κυκλώνα και τον παρομοίασε με τον Κυκλώνα Γιάσι, ο οποίος είχε προκαλέσει την καταστροφή ολόκληρων πόλεων. Η ίδια είπε ότι η εντολή για επείγουσα εκκένωση της περιοχής που εκδόθηκε χθες Δευτέρα είναι πιθανόν η μεγαλύτερη που έχει ποτέ εκδοθεί για την πολιτεία αυτή στη βορειοανατολική Αυστραλία.


Η αστυνομία προειδοποίησε τους κατοίκους να προσέχουν για τυχόν πτώση καλωδίων ρεύματος που μπορεί να αποβεί μοιραία.

O κυκλώνας Ντέμπι σαρώνει την Αυστραλία Facebook Twitter


Ο στρατός καθώς και 2.000 υπάλληλοι των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών έχουν τεθεί σε επιφυλακή και έχουν αποθηκευτεί προμήθειες σε τρόφιμα και καύσιμα. Καταφύγια που βρίσκονται σε υψόμετρο έχουν παραχωρηθεί για εκείνους που δεν έχουν που να πάνε.


Οι αρχές της πολιτείας έκλεισαν 181 σχολεία και 232 παιδικούς σταθμούς και όλες οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Τάουνσβιλ και Μακέι ματαιώθηκαν.


Ο Επίτροπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η κακοκαιρία ευθύνεται για τον θάνατο μιας γυναίκας σε τροχαίο χθες Δευτέρα.

O κυκλώνας Ντέμπι σαρώνει την Αυστραλία Facebook Twitter
O κυκλώνας Ντέμπι σαρώνει την Αυστραλία Facebook Twitter

Πηγές: ΑΠΕ/ ΜΠΕ - AFP - BBC - Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM