Η ιστορία της φωτογραφίας από τη Ρωσία που έκανε το γύρο του κόσμου

Η ιστορία της φωτογραφίας από τη Ρωσία που έκανε το γύρο του κόσμου Facebook Twitter
2

Εκατοντάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια μίας ογκώδους διαδήλωσης ενάντια στη διαφθορά που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα.

Τη διαδήλωση οργάνωσε ο επικριτής του Κρεμλίνου και αντίπαλος του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, έπειτα από τη δημοσίευση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχει αποκτήσει τεράστια περιουσία η οποία υπερβαίνει κατά πολύ των επίσημων απολαβών του.

Οι ρωσικές αρχές προσήγαγαν τουλάχιστον 700 ανθρώπους, με την αιτιολογία ότι η διαδήλωση ήταν παράνομη.

Την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να συλλάβουν τους διαδηλωτές, ο φωτογράφος του EPA Maxim Shipenkov, τράβηξε την πιο εμβληματική φωτογραφία των χθεσινών διαδηλώσεων.

Η φωτογραφία δείχνει τέσσερις αστυνομικούς να κρατούν από τα χέρια και τα πόδια μία νεαρή γυναίκα, η οποία τους κοιτά αποσβολωμένη.

Η σχεδόν θεατρική έκφραση στο πρόσωπο της κοπέλας, ο τρόπος που κρατά την τσάντα της και τα βλοσυρά πρόσωπα των αστυνομικών συνέθεσαν μία εικόνα που θυμίζει περισσότερο πίνακα ζωγραφικής.

Η  φωτογραφία έκανε το γύρο των ΜΜΕ και λίγο αργότερα, η κοπέλα ταυτοποιήθηκε ως η Olga Lozina, απόφοιτος του Φυσικό-Τεχνικό Ινστιτούτου.

Σε δήλωσή της, η Lozina υποστήριξε ότι επέστρεφε από τα McDonalds μαζί με τη μητέρα και την αδερφή της όταν διαπίστωσαν ότι ο δρόμος μπροστά τους είχε αποκλειστεί από τους αστυνομικούς.

«Ένα πλήθος ανθρώπων ερχόταν προς το μέρος μας και μας είπαν ότι (σ.σ η αστυνομία) δεν θα μας αφήσει να περάσουμε και θα πρέπει να πάμε πίσω» ανέφερε η ίδια.

«Υπήρχε ένα παρτέρι με λουλούδια και πήδηξα μέσα για να διακρίνω που τελειώνει το πλήθος. Τότε οι αστυνομικοί απαίτησαν να βγούμε αμέσως από το παρτέρι. Βγήκαν όλοι γρήγορα αλλά η αστυνομία έπιασε τον τελευταίο που προσπαθούσε να βγει, έναν νεαρό άντρα, και τον μετέφεραν στο βαν». 

«Η μητέρα μου ρώτησε τους αστυνομικούς γιατί τον συλλαμβάνουν και τότε αυτοί έπιασαν και τη μαμά μου. Και μετά την αδερφή μου. Τις πήραν και τις ακολούθησα χωρίς να αντιληφθώ ότι είχαν συλλάβει και μένα», ανέφερε η Lozina που έσπευσε να παραδεχτεί ότι οι αστυνομικοί δεν ήταν ούτε βίαιοι, ούτε αγενείς.

«Μας πέταξαν σε ένα βαν της αστυνομίας, μέσα έκανε ζέστη και είχε πολύ κόσμο. Μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα», πρόσθεσε.

«Δεν μας λένε τίποτα και δεν ξέρουμε πότε θα μας αφήσουν να φύγουμε», κατέληξε.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM
Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Διεθνή / Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Η Σουηδία έχει θεωρηθεί για δεκαετίες παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ισότητα των φύλων και υπερηφανεύεται για την ελευθερία έκφρασης, ωστόσο, τα στοιχεία για τις γυναίκες πολιτικούς δείχνουν μια διαφορετική εικόνα
LIFO NEWSROOM