Μήνυμα Πιτσιόρλα με αφορμή τη ΔΕΗ: Να υπερβούμε τον κρατισμό των κομμάτων

Μήνυμα Πιτσιόρλα με αφορμή τη ΔΕΗ: Να υπερβούμε τον κρατισμό των κομμάτων Facebook Twitter
0

«Στη χώρα και σε όλα τα κόμματα υπάρχει μια πολύ ισχυρή παράδοση κρατισμού, την οποία πρέπει να υπερβούμε» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στον Σκάι. Σημείωσε ότι υπάρχουν συγκρούσεις και διαφορές, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά, σε αντίθεση με το παρελθόν οπότε είχαν βαλτώσει τα έργα, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν και καθυστερήσεις.

 

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, είπε πως το κύριο θέμα είναι εάν η επιχείρηση θα παραμείνει ισχυρή, αν θα λυθούν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει και εάν η χώρα θα μπορέσει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της γεωγραφικής της θέσης στον τομέα της ενέργειας και να μεταβληθεί σε κέντρο, όπως έγινε με το λιμάνι του Πειραιά και την παρουσία της COSCO. «Υπάρχουν δρόμοι που δοκιμάστηκαν και δεν πέτυχαν και δρόμοι που πρέπει να δοκιμαστούν...», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε επίσης ότι το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ προχωρά και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

 

Για την επένδυση στο Ελληνικό ανέφερε ότι εντός του 2017 θα έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα και θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες αδειοδότησης των έργων.

 

Τόνισε πως σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων με την παραχώρησή τους στη Fraport με 1,2 δισ., πως για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχουν υποβάλει προσφορές τρεις διεθνείς κολοσσοί ενώ για την Εθνική Ασφαλιστική αναμένονται προσφορές σε δυσθεώρητα ύψη.

 

Αναγνώρισε ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης βλάπτει το επενδυτικό κλίμα αλλά τόνισε πως «δεν μπορούμε να δεχθούμε οτιδήποτε παράλογο ζητούν αυτή την περίοδο και δεν αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης αυτή η καθυστέρηση». Πρόσθεσε πως «το ΔΝΤ έχει μια συνταγή διά πάσαν νόσο , αλλά η Ελλάδα είναι διαφορετική περίπτωση...».

 

Τέλος, εκτίμησε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στο επόμενο δίμηνο αναφέροντας πως στις 7 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία και στη συνέχεια θα υλοποιηθούν τα υπόλοιπα.

 

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM
 Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικονομία / Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διαθεσιμότητα κατοικιών επηρεάζεται σημαντικά λιγότερο από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σχέση με τα 2,28 εκατομμύρια κενά σπίτια που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Χρεώσεις ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οικονομία / ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Μήνυμα Μητσοτάκη για τις τραπεζικές χρεώσεις

«Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψή σου από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου», λέει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM