Αμερικανός αξιωματούχος: Παγιδευμένοι στη Μοσούλη οι τζιχαντιστές, θα πεθάνουν εκεί

Αμερικανός αξιωματούχος: Παγιδευμένοι στη Μοσούλη οι τζιχαντιστές, θα πεθάνουν εκεί Facebook Twitter
0

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι πλέον παγιδευμένοι στη δυτική Μοσούλη, το τελευταίο προπύργιό τους στο Ιράκ, καθώς οι ιρακινές δυνάμεις έχουν κόψει κάθε οδική πρόσβαση στην πόλη, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

 

«Το ΙΚ είναι παγιδευμένο. Τη νύχτα η 9η μεραρχία τεθωρακισμένων του ιρακινού στρατού, που έχει τη βάση του κοντά στο Μπάντουχ στη βορειοδυτική Μοσούλη, έκλεισε την τελευταία οδική αρτηρία» προς την πόλη, δήλωσε χθες Κυριακή από τη Βαγδάτη ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος του συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών Μπρετ ΜακΓκουρκ.

 

«Όλοι οι μαχητές που βρίσκονται στη Μοσούλη θα πεθάνουν εκεί», τόνισε. «Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι όχι μόνο να τους νικήσουμε στη Μοσούλη, αλλά να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν».

 

Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν σε 2.500 τον αριθμό των τζιχαντιστών που βρίσκονται στη δυτική Μοσούλη και στην πόλη Ταλ Άφαρ.

 

Το ΙΚ κατέλαβε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ τον Ιούνιο του 2014, ενώ στη διάρκεια της προέλασής του κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχό του τεράστιες περιοχές δυτικά και νότια της Βαγδάτης. Όμως έκτοτε το ΙΚ έχει χάσει το 60% των εδαφών του, σύμφωνα με τον ΜακΓκουρκ.

 

Εξάλλου οι ιρακινές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει «περισσότερο από το ένα τρίτο» της δυτικής Μοσούλης μετά την έναρξη στις 19 Φεβρουάριου της επιχείρησης σε αυτό τον τομέα της πόλης, όπως δήλωσε ο στρατηγός Μάαν αλ Σάαντι των ειδικών μονάδων αντιτρομοκρατίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δασμοί Τραμπ: Ετοιμάζεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Ετοιμάζεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας

Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times και το Politico, η συμφωνία βρίσκεται στα σκαριά με τη βρετανική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, επικαλούμενα πληροφορίες από πηγές με γνώση των εξελίξεων
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM