Σόιμπλε: Να αποφασίσει εάν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη η Ελλάδα

Σόιμπλε: Να αποφασίσει εάν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη η Ελλάδα Facebook Twitter
1

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι η συμφωνία μπορεί να αποδώσει εάν όλες οι πλευρές την τηρήσουν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα δεν αποτελεί ζήτημα αυτή τη στιγμή και ότι ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος.

Ο Γερμανός υπουργός αναφέρθηκε στη συμφωνία του Eurogroup από τον Μάιο του 2016 ότι η ελάφρυνση χρέους, κατ' αρχήν, θα πρέπει να εξεταστεί από το 2018 και εάν, σε αντίθεση με τις προσδοκίες, χρειάζεται, μπορούν να εφαρμοστούν τέτοια μέτρα.

Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, δήλωσε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο είναι ανοικτό σε μια συζήτηση για ελάφρυνση χρέους προς την Αθήνα το 2018 εάν χρειαστεί ένα τέτοιο βήμα.

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM
Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM