ΗΠΑ: Εβραϊκά κέντρα και σχολεία καταγγέλλουν απειλές για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών

ΗΠΑ: Εβραϊκά κέντρα και σχολεία καταγγέλλουν απειλές για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 16 εβραϊκά κέντρα και σχολεία στις ΗΠΑ κατήγγειλαν ότι έλαβαν προειδοποιήσεις για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σήμερα, μετέδωσε το NBC News, στο πέμπτο κατά σειρά κύμα τέτοιου είδους απειλών φέτος, που αναζωπύρωσε τους φόβους για αναβίωση του αντισημιτισμού στην χώρα.


Τις απειλές, οι οποίες αποδείχθηκαν φάρσες, δέχθηκαν κέντρα στη Βόρεια Καρολίνα, το Ντέλαγουερ, την Αλαμπάμα, την Πενσιλβάνια, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη, την Φλόριντα και την Ιντιάνα, σύμφωνα με το NBC News. Για κάποια από τα κέντρα αυτά ήταν η δεύτερη ή τρίτη φορά φέτος που στοχοθετήθηκαν.


Η JCC Association, που συγκεντρώνει όλα τα εβραϊκά κοινοτικά κέντρα στις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν απειλές.


Εβραϊκές οργανώσεις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι καταδίκασαν όλοι την αύξηση των περιστατικών απειλών, όπως επίσης τον βανδαλισμό εβραϊκών κοιμητηρίων. Η αστυνομία γνωστοποίησε χθες ότι περίπου 100 ταφόπλακες καταστράφηκαν σε εβραϊκό κοιμητήριο στην Φιλαδέλφεια.


Μαθητές εξάλλου απομακρύνθηκαν σήμερα από το σχολείο Charles E. Smith Jewish Day School στο Ρόκβιλ του Μέριλαντ και το σχολείο Gesher Jewish Day School στο Φέρφαξ της Βιρτζίνια, καθώς δέχθηκαν τηλεφωνικές απειλές για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, έγινε γνωστό από την Εβραϊκή Ομοσπονδία της ευρύτερης περιοχής της Ουάσιγκτον.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM