H πρώτη παρέμβαση Ομπάμα για τον Τραμπ: Διαφωνεί ριζικά με τις διακρίσεις λόγω πίστης ή θρησκείας

H πρώτη παρέμβαση Ομπάμα για τον Τραμπ: Διαφωνεί ριζικά με τις διακρίσεις λόγω πίστης ή θρησκείας Facebook Twitter
0

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις και το κλίμα που διαμορφώνεται στις ΗΠΑ μετά την αμφιλεγόμενη εφαρμογή της πολιτικής του Τραμπ για τους περιορισμούς εισόδου στη χώρα.

Ο Ομπάμα εκφράζει την αλληλεγγύη του απέναντι σε εκείνους που διαμαρτύρονται για τις απαγορεύσεις που επέβαλε ο διάδοχός του.

Η δήλωση, που εκδόθηκε με το όνομα του Ομπάμα δια του εκπροσώπου του, αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη παρέμβαση του πρώην προέδρου μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Τραμπ.

Ο Ομπάμα δεν αναφέρεται ονομαστικά στον νέο πρόεδρο και αποφεύγει να καταδικάσει ή να επικρίνει ανοιχτά το νέο εκτελεστικό διάταγμα που έχει προκαλέσει οργή. Ωστόσο το μήνυμά του είναι ηχηρό και εύγλωττο.

«Ο Πρόεδρος Ομπάμα είναι συγκινημένος από τον βαθμό της αφοσίωσης που καταγράφεται σε διάφορες κοινότητες σε όλη τη χώρα», είπε ο εκπρόσωπός του.

«Στην τελευταία του επίσημη ομιλία ως Πρόεδρος, μίλησε για τον σημαντικό ρόλο των πολιτών και το πώς όλοι οι Αμερικανοί έχουν την ευθύνη του να είναι φύλακες της δημοκρατίας μας- όχι μόνο κατά τη διάρκεια των εκλογών αλλά κάθε μέρα. Πολίτες που εξασκούν το συνταγματικό τους δικαίωμα να συγκεντρώνονται, να οργανώνονται και να υψώνουν τις φωνές τους για να εισακουστούν από τους εκλεγμένους αξιωματούχους είναι αυτό ακριβώς που περιμένουμε να δούμε όταν διακυβεύονται οι αμερικανικές αξίες»

«Ο πρόεδρος διαφωνεί ριζικά με την έννοια των διακρίσεων εις βάρος ατόμων λόγω της πίστης ή της θρησκείας τους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σημειώνεται πως ο Ομπάμα υπήρξε διακριτικός ως προς την κριτική απέναντι στον Τραμπ κατά τη διάρκεια της μετάβασης της εξουσίας και δεσμεύτηκε να δείξει επιείκεια στο νέο πρόεδρο κατά το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM