Ιταλία: Αδικαιολογήτως απόντες πάνω από 100 δημοτικοί υπάλληλοι- Πήγαιναν για καφέ, ψώνια ή έπαιζαν ξυστό

Ιταλία: Αδικαιολογήτως απόντες πάνω από 100 δημοτικοί υπάλληλοι- Πήγαιναν για καφέ, ψώνια ή έπαιζαν ξυστό Facebook Twitter
4

Η πληγή των «κοπανατζήδων υπαλλήλων» συνεχίζει να παραμένει ανοικτή σε πολλές περιοχές της Ιταλίας: δυο εισαγγελικές έρευνες, στους δήμους του Τζουλιάνο και της Νόλα, στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, απέδειξαν χάρη σε κρυφές κάμερες και παρακολουθήσεις, ότι πάνω από εκατό υπάλληλοι φρόντιζαν προσωπικές τους υποθέσεις εν ώρα εργασίας.


Πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι, αντί να βρίσκονται στα γραφεία τους, έπαιζαν ξυστό, έβγαζαν βόλτα τα κατοικίδιά τους, ή πήγαιναν να ψωνίσουν, κυρίως τρόφιμα. Άλλοι συνάδελφοί τους, προφανώς συνένοχοι, «χτυπούσαν», κάθε φορά, μέχρι και πέντε κάρτες αδικαιολογήτως απόντων υπαλλήλων.

Στην έρευνα συμμετείχαν καραμπινιέροι με κρυφές κάμερες και παρακολούθηση των ασυνείδητων υπαλλήλων από το σπίτι τους μέχρι την δουλειά, και στην συνέχεια στις διάφορες «ιδιωτικές τους δραστηριότητες».


Θεωρητικά, θα μπορούσε να ζητηθεί στους «κοπανατζήδες εργαζόμενους» να αποζημιώσουν την τοπική αυτοδιοίκηση ή να αποφασισθεί η απόλυσή τους.

Πρόσφατες περιπτώσεις, όμως, έχουν αποδείξει ότι για την απόφαση απόλυσης ενός υπαλλήλου που αποδεικνύεται ασυνείδητος ή προκαλεί ζημία στην υπηρεσία του, πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη τόσο της κυβέρνησης, όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο να επιτευχθεί. Στο σκάνδαλο φέρεται να ενέχεται περίπου το ένα τρίτο των εργαζόμενων στους δυο δήμους αυτούς της Κάτω Ιταλίας.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Διεθνή / Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Εντός του Ισραήλ το μέτωπο που μέχρι πρόσφατα φαινόταν ενωμένο γύρω από την αναγκαιότητα της στρατιωτικής επέμβασης αρχίζει να παρουσιάζει σοβαρές ρωγμές
LIFO NEWSROOM
McDonald’s: Η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων από το 2020 – Προειδοποίηση για «αντιαμερικανικό αίσθημα» στο εξωτερικό

Διεθνή / McDonald’s: Η μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων από το 2020 – Προειδοποίηση για «αντιαμερικανικό αίσθημα» στο εξωτερικό

Οι εσωτερικές έρευνες της εταιρείας καταδεικνύουν αυξανόμενο αντιαμερικανικό αίσθημα σε ορισμένες αγορές του εξωτερικού - ιδίως στη βόρεια Ευρώπη και στον Καναδά
LIFO NEWSROOM