Τραμπ και Πούτιν μαζί εναντίον των τζιχαντιστών; ― Ο Λευκός Οίκος μόλις δήλωσε την προθυμία του

Τραμπ και Πούτιν μαζί εναντίον των τζιχαντιστών; ― Ο Λευκός Οίκος μόλις δήλωσε την προθυμία του Facebook Twitter
0

Μια δήλωση που θα ζητηθεί έκανε τη Δευτέρα το βράδυ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Ο Σον Σπάισερ είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πρόθυμες να διεξαχθούν κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με τη Ρωσία εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.


«Αν υπάρχει μια δυνατότητα να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος σε συνεργασία με οποιαδήποτε χώρα, είτε αυτή είναι η Ρωσία είτε κάποια άλλη, και αν έχουμε εθνικό συμφέρον στο θέμα αυτό, τόσο ασφαλώς θα το κάνουμε», είπε Σπάισερ στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ορκωμοσία του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με ξένα δίκτυα ο Σπάισερ τόνισε πως αυτό θα μπορούσε να γίνει σε στρατιωτικό μέτωπο ή οικονομικό μέτωπο και τόνισε τη δέσμευση του νέου προέδρου να νικήσει τους τρομοκράτες.

Νωρίτερα σήμερα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι περιμένει να συμφωνήσει σύντομα την ημερομηνία για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ντόναλντ Τραμπ. Πρόσθεσε όμως ότι δεν έχει προς το παρόν πληροφορίες για το πότε οι δύο πρόεδροι ενδέχεται να πραγματοποιήσουν την πρώτη συνάντησή τους.


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων πως τις επαφές ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον αναφορικά με την ημερομηνία της πρώτης τηλεφωνικής επικοινωνίας διαχειρίζεται το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για τις λεπτομέρειες μιας ενδεχόμενης συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ στη μάχη εναντίον των μαχητικών ισλαμιστών, δήλωσε ο Πεσκόφ. Ο Τραμπ έχει θέσει ως προτεραιότητα της κυβέρνησής του την ήττα του Ισλαμικού Κράτους.

Για πολλά ζητήματα στα οποία οι θέσεις των ηγετών ταυτίζονται έκανε λόγο και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.


Σημείωσε επίσης πως οι θέσεις αυτές έχουν κυρίως να κάνουν με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ενώ και αυτός έκανε αναφορά στο Ισλαμικό Κράτος. Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία και ο Τραμπ έχουν τον ίδιο στόχο που δεν είναι άλλος από το να ηττηθεί το ΙΚ και χαρακτήρισε την καταπολέμηση των τζιχαντιστών «μείζονα προτεραιότητα» για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να τα βρουν μεταξύ τους

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να τα βρουν μεταξύ τους

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσες συνομιλίες για την ειρήνη, χωρίς όμως αμερικανική διαμεσολάβηση. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίζεται επιφυλακτικός, ενώ ο Ζελένσκι εκφράζει ανησυχίες πως η απομάκρυνση των ΗΠΑ ωφελεί μόνο τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το Ισραήλ θέλει να «πάρει τον έλεγχο» όλης της Λωρίδας - 91 Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ θέλει να «πάρει τον έλεγχο» όλης της Λωρίδας - 91 Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Το Ισραήλ ανακοίνωσε νέα στρατιωτική επέλαση στη Λωρίδα της Γάζας - Εισήλθαν μόλις πέντε φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια μετά από δύο μήνες αποκλεισμού
LIFO NEWSROOM
Τέλος οι εξαγωγές πουλερικών της Βραζιλίας προς την ΕΕ λόγω γρίπης των πτηνών

Διεθνή / Τέλος οι εξαγωγές πουλερικών της Βραζιλίας προς την ΕΕ λόγω γρίπης των πτηνών

Μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε εμπορική φάρμα, η Βραζιλία δεν μπορεί πλέον να εκδίδει τα απαραίτητα υγειονομικά πιστοποιητικά – Πλήγμα για τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πουλερικών στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Μπεν Κόεν: Πως ο συνιδρυτής της Ben & Jerry's συνδυάζει τον ακτιβισμό με την επιχειρηματικότητα

Διεθνή / Πώς ο συνιδρυτής των Ben & Jerry's έκανε την επιχειρηματικότητα εργαλείο πολιτικής ανυπακοής

Ο 74χρονος είναι γνωστός για την ενασχόλησή του με πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, έχοντας τοποθετηθεί για θέματα που αφορούν τη φυλετική ισότητα, τον ρόλο του χρήματος στην πολιτική και τα ανθρώπινα δικαιώματα
LIFO NEWSROOM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ υποστηρίζει θεωρία συνωμοσίας για τον καρκίνο του Τζο Μπάιντεν

Τα τελευταία χρόνι ο Μασκ είτε έχει υιοθετήσει είτε έχει φλερτάρει με τις θεωρίες συνωμοσίας για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων - από την πολιτική βία και την εκλογική νοθεία έως τα αντισημιτικά και ακροδεξιά αφηγήματα
LIFO NEWSROOM