Πίνουμε το σωστό τσάι; O Jean-Marie Verlet από τον «Δρόμο του Τσαγιού» εξηγεί

Πίνουμε το σωστό τσάι; O Jean-Marie Verlet από τον «Δρόμο του Τσαγιού» εξηγεί Facebook Twitter
Είτε προετοιμάζουμε το τσάι μας σε τσαγιέρα είτε σε κούπα, θα πρέπει να γεμίζουμε το σκεύος μέχρι το χείλος με νερό και να καλύπτουμε με καπάκι ή ένα πιατάκι, έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται η θερμοκρασία εμβάπτισης του τσαγιού.
0

— Ποια είδη τσαγιού μας προτείνετε γι' αυτές τις χειμωνιάτικες μέρες και γιατί;

Σίγουρα, πρώτη επιλογή είναι το Τσάι του Κρυολογήματος, σαν πρόληψη και θεραπεία. Όμως και το Σαφράν Chai, που κατέκτησε του λάτρεις του σαφράν, ζεστό μείγμα με μπαχαρικά, ή το Mαστίχα Chai, αναζωογονητικό μείγμα πράσινου τσαγιού με μαστίχα και μπαχαρικά, είναι εξίσου καλές επιλογές.


— Λένε ότι δεν πρέπει να γεμίζουμε ποτέ την κούπα του τσαγιού μέχρι πάνω. Γιατί;

Δεν αληθεύει αυτό. Είτε προετοιμάζουμε το τσάι μας σε τσαγιέρα είτε σε κούπα, θα πρέπει να γεμίζουμε το σκεύος μέχρι το χείλος με νερό και να καλύπτουμε με καπάκι ή ένα πιατάκι, έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται η θερμοκρασία εμβάπτισης του τσαγιού.


— Η θερμοκρασία του νερού επηρεάζει τη γεύση του;

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η θερμοκρασία του νερού παίζει καθοριστικό ρόλο για το αποτέλεσμα που θα έχουμε στην κούπα μας. Το ίδιο τσάι θα δείξει τελείως διαφορετικό προφίλ προετοιμασμένο σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Μέχρι να εξοικειωθείτε όμως με την προετοιμασία των τσαγιών προέλευσης, σας συστήνουμε να ακολουθείτε τις οδηγίες που συνοδεύουν τα προϊόντα μας ως προς τη θερμοκρασία του νερού και τον χρόνο εμβάπτισης.

Πίνουμε το σωστό τσάι; O Jean-Marie Verlet από τον «Δρόμο του Τσαγιού» εξηγεί Facebook Twitter
Jean-Marie Verlet, υπεύθυνος στον Δρόμο του Τσαγιού


— Και ποιο είναι εκείνο που καταπραΰνει τον στομαχόπονο;

Για να αντιμετωπίσετε τον στομαχόπονο, προτιμήστε το Tσάι αποτοξίνωσης με βότανα του Ολύμπου, το οποίο συνθέτουν βότανα της ελληνικής γης, όπως η τσουκνίδα, το μάραθο, το φλαμούρι και το φασκόμηλο, ή το Τσάι Χώνεψης, στο οποίο πρωταγωνιστούν το χαμομήλι, η μέντα, το μάραθο και η βαλεριάνα, όλα καταπραϋντικά για τις παθήσεις του στομάχου.


— Εκτός από το τσάι του βουνού, ποια άλλα βότανα αποτελούν τις ελληνικές προτάσεις για τσάι;

Το χαμομήλι, η μέντα, η λουίζα, η τσουκνίδα, το φασκόμηλο, το δίκταμο, το ταραξάκο και άλλα πολλά.


— Ποιες είναι οι τελευταίες αφίξεις στον Δρόμο του Τσαγιού;

Φέτος, ο Δρόμος του Τσαγιού έβγαλε, μετά από πολλές δοκιμές, δύο εξαιρετικά ισορροπημένα τσάγια με σαφράν: το Safran Chai, μαύρο τσάι με διάφορα μπαχαρικά, και το Ανατολικό Σαφράν, με χουρμάδες, σύκο και κάρδαμο με βάση ένα πράσινο τσάι. Ακόμα, ένα καινούργιο τσάι detox στη σειρά Sport Waves, εξαιρετικό μείγμα με κινέζικο Pu Er, τσουκνίδα, ταραξάκο, σχεδιασμένο γι' αυτούς που αθλούνται και θέλουν να καθαρίσουν τον οργανισμό τους από τις τοξίνες. Επίσης, το Κόκκινο Σημείο, με ιβίσκο, φραμπουάζ και βατόμουρο, βαθύ κόκκινο, γλυκό μείγμα. Τέλος, η Ρίζα της Ανατολής για τους λάτρεις της πιπερόριζας, που συνδυάζει αρμονικά την πιπερόριζα με γλυκόρριζα και λεμόνι.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ