Σόιμπλε εναντίον Τραμπ: Όποιος θέλει ανάπτυξη πρέπει να είναι υπέρ των ανοιχτών αγορών

Σόιμπλε εναντίον Τραμπ: Όποιος θέλει ανάπτυξη πρέπει να είναι υπέρ των ανοιχτών αγορών Facebook Twitter
1

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απηύθυνε προειδοποίηση στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τους κινδύνους από τις εμπορικές πολιτικές προστατευτισμού, προσθέτοντας ότι οι προερχόμενες από τη Ρωσία «πλαστές ειδήσεις», όπως τις αποκάλεσε, ισοδυναμούν με πόλεμο προπαγάνδας.

«Όποιος θέλει ανάπτυξη --και πιστεύω πως αυτή η κυβέρνηση (του Ντόναλντ Τραμπ) θα είναι μια κυβέρνηση φιλική προς την ανάπτυξη-- πρέπει να είναι υπέρ των ανοικτών αγορών», δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal.

«Ο προστατευτισμός μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμα πλεονεκτήματα, όμως είναι πάντα βλαβερός μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Σόιμπλε έδωσε τη συνέντευξη πριν από τη δημοσίευση μιας συνέντευξης του Τραμπ στη γερμανική εφημερίδα Bild, στην οποία ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ απειλεί να επιβάλει δασμό 35% στα οχήματα που εισάγονται στην αμερικανική αγορά.

Ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης πως οι χώρες πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν απόπειρες επηρεασμού της πολιτικής μέσω πλαστών ειδήσεων, υπογραμμίζοντας την προβεβλημένη υπόθεση μιας μικρής Γερμανορωσίδας, για την οποία ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως απήχθη και βιάσθηκε από μετανάστες στο Βερολίνο, ένας ισχυρισμός που αργότερα απορρίφθηκε από τις γερμανικές αρχές.

«Μερικοί παραπλανώνται από πλαστές ειδήσεις της ρωσόφωνης, κρατικά χρηματοδοτούμενης και κατευθυνόμενης τηλεόρασης», δήλωσε ο Σόιμπλε. «Αυτό μόνο ως πόλεμος προπαγάνδας μπορεί να περιγραφεί».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM