Μήνυση στην Apple για θανατηφόρο τροχαίο που προκλήθηκε λόγω FaceTime

Μήνυση στην Apple για θανατηφόρο τροχαίο που προκλήθηκε λόγω FaceTime Facebook Twitter
0

Ένα ζευγάρι Αμερικανών, των οποίων η πεντάχρονη κόρη σκοτώθηκε σε τροχαίο από οδηγό που φέρεται την ώρα του δυστυχήματος να χρησιμοποιούσε το FaceTime στο iPhone του, κατέθεσαν αγωγή εναντίον της Apple.

Σύμφωνα με την αγωγή, η εταιρεία θα έπρεπε να έχει προβλέψει την εγκατάσταση μιας παραμέτρου ή ενός χαρακτηριστικού ασφαλείας που θα απενεργοποιεί τη χρήση της εφαρμογής κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Το ζευγάρι ζητά αποζημίωση από την Apple «για την αποτυχία των εναγομένων να εγκαταστήσουν την ασφαλέστερη, εναλλακτική επιλογή του FaceTime, για την οποία κατέθεσε αίτηση κατοχύρωσης τον Δεκέμβριο του 2008». 

Τον Απρίλιο του 2014, το αμερικανικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων κατοχύρωσε την πατέντα της εταιρείας που επιτρέπει την ενσωμάτωση ενός τέτοιου χαρακτηριστικού ασφαλείας, κλειδώνοντας το FaceTime την ώρα της οδήγησης.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγους μήνες νωρίτερα, την παραμονή των Χριστουγέννων του 2014.

Η 5χρονη Moriah Modisette σκοτώθηκε όταν το SUV του Garrett Wilhelm έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο προπορευόμενο όχημα της οικογένειας.

Ο Wilhelm παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι χρησιμοποιούσε το FaceTime τη στιγμή του τροχαίου.

Όπως αναφέρει το BBC και μέχρι στιγμής, η Apple δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο αναφορικά με την αγωγή που έχει κατατεθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και BBC

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM
«Ασυνήθιστοι» καρκίνοι εμφανίστηκαν μετά την πανδημία - Γιατροί ψάχνουν τη σύνδεση με τον κορωνοϊό

Τech & Science / «Ασυνήθιστοι» καρκίνοι εμφανίστηκαν μετά την πανδημία - Γιατροί ψάχνουν τη σύνδεση με τον κορωνοϊό

Δεν είναι κάτι νέο ότι οι ιοί μπορούν να προκαλέσουν ή να επιταχύνουν τον καρκίνο, αλλά πιθανώς θα περάσουν χρόνια μέχρι να εμφανιστούν απαντήσεις σχετικά με τον Covid και τον καρκίνο
NEWSROOM
ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Τech & Science / ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε αύξηση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας
NEWSROOM