Ο Ρονάλντο έδωσε στη δημοσιότητα τη φορολογική του δήλωση ως απάντηση στις κατηγορίες για φοροδιαφυγή

Ο Ρονάλντο έδωσε στη δημοσιότητα τη φορολογική του δήλωση ως απάντηση στις κατηγορίες για φοροδιαφυγή Facebook Twitter
0

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δεν δείχνει να ανησυχεί για τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής ύψους 150 εκατ. ευρώ. «Όποιος δεν πρέπει να φοβάται, δεν φοβάται», είχε δηλώσει, προχθές, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε δημοσιογράφο, μετά τον αγώνα του Champions League με τη Ντόρτμουντ, που του ζήτησε διευκρινίσεις για το σκάνδαλο των «Football Leaks», στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης. 


Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ ο διεθνής επιθετικός κατηγορείται για μεταφορά στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, ένα φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, εισοδήματος 150 εκ. ευρώ από τα δικαιώματα της εικόνας του, θέμα το οποίο ερευνάται για την περίοδο 2011-13. Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του ο Ρονάλντο έδωσε χθες στη δημοσιότητα τη φορολογική δήλωσή του.


Συγκεκριμένα η εταιρεία που τον εκπροσωπεί παρουσίασε στοιχεία, τα οποία αναφέρουν ότι το 2015 δήλωσε εισόδημα 227.3 εκατ. ευρώ, ενώ η συγκεκριμένη φορολογική δήλωση έχει κατατεθεί και στις ισπανικές αρχές. Το έγγραφο αποδεικνύει πως ο Ρονάλντο δήλωσε εισοδήματα 23.5 εκατ. ευρώ εντός Ισπανίας και άλλα 203.7 εκατ. ευρώ, που τα κέρδισε από την εμπορική εκμετάλλευση του ονόματος του.


«Ο παίκτης γνωρίζει πολύ καλά τις υποχρεώσεις του απέναντι στην εφορία από την αρχή της καριέρας του σε όσες χώρες έχει εργαστεί και ποτέ δεν είχε πρόβλημα με τις αρχές. Αυτά τα στοιχεία αποτελούν αποδείξεις ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και οι εκπρόσωποί του συνεργάζονται με τις αρχές στο πνεύμα της διαφάνειας και της νομιμότητας», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας που εκπροσωπεί τον 31χρονο σούπερ σταρ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν πρόκειται να τα παρατήσω»: Ο Μπγιορν Μποργκ αποκάλυψε ότι πάσχει από επιθετικό καρκίνο του προστάτη

Αθλητισμός / «Δεν πρόκειται να τα παρατήσω»: Ο Μπγιορν Μποργκ αποκάλυψε ότι πάσχει από επιθετικό καρκίνο του προστάτη

«Παλεύω σαν κάθε μέρα να είναι τελικός Wimbledon. Και συνήθως αυτοί πάνε αρκετά καλά, έτσι δεν είναι;», γράφει στην αυτοβιογραφία του ο θρύλος του τένις
LIFO NEWSROOM
Ο Σενγκιούν έσβησε το σχόλιο περί «θάλασσας» και το χαρακτήρισε «επικοινωνιακό λάθος»

Αθλητισμός / Ο Σενγκιούν έσβησε το σχόλιο περί «θάλασσας» και το χαρακτήρισε «επικοινωνιακό λάθος»

«Έχω μεγάλο σεβασμό για τον ελληνικό λαό», έγραψε στα social media ο Τούρκος μπασκετμπολίστας, χωρίς ωστόσο να διαγράψει και το τραγούδι που χρησιμοποίησε για την έμμεση αναφορά του
LIFO NEWSROOM
Κοινή ανάρτηση Αντετοκούνμπο - Σενγκιούν: «Πάντα θυμόμαστε ότι ο αθλητισμός είναι φτιαγμένος για να μας ενώνει, όχι να μας χωρίζει»

Αθλητισμός / Κοινή ανάρτηση Αντετοκούνμπο - Σενγκιούν: «Πάντα θυμόμαστε ότι ο αθλητισμός είναι φτιαγμένος για να μας ενώνει, όχι να μας χωρίζει»

Η ανάρτηση Σενγκιούν για τη Μικρασιατική Καταστροφή, τα σχόλια για τον Γιάννη, οι απειλές προς τη Μαράια, το live του Αντετοκούνμπο και το τέλος της κόντρας
LIFO NEWSROOM
Ντουπλάντις για Καραλή: «Έκανε καταπληκτική χρονιά, με πιέζει τόσο πολύ»

Αθλητισμός / Ντουπλάντις για Καραλή: «Έκανε καταπληκτική χρονιά, με πιέζει τόσο πολύ»

«Εξάντλησα όλες μου τις δυνάμεις και έφυγα χαρούμενος», δηλώνει από τη δική του πλευρά ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
LIFO NEWSROOM